Skip to main content

Zin in pizza, maar geen zin in bergen calorieën? Dan is deze gezondere tuna melt pizza perfect voor jou. Klaar in slechts 15 minuten!

Pizza is een van mijn favoriete maaltijden. Het liefst heb ik daar iets van vlees of vis op en natuurlijk kaas! Daarom is deze tuna melt pizza ook niet meer uit mijn voedingspatroon weg te denken. Je maakt het in een handomdraai, maar daar smaakt hij zeker niet minder om. Vaak maak ik dit recept als ik niet weet wat ik moet eten, of als ik weinig in huis heb. Een Magioni pizza bodem ligt altijd in mijn vriezer dus dat biedt mogelijkheden!

Zin om ‘m ook eens te maken? Dit is het recept:

Ingrediënten:

 • 1 Magioni bloemkool pizza bodem
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 1 blikje tonijn op waterbasis
 • 1 kleine rode ui
 • 30-50 gram geraspte kaas, mozzarella of jong (persoonlijke voorkeur)
 • Cajun, zout, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en zwarte peper

gezondere tuna melt pizza

Bereidingswijze:

 1. Verwarm je oven voor op 220 graden.
 2. Plaats de bodem op het ovenrek zodat je hem daar op kunt beleggen.
 3. Snijd de rode ui in halve ringen.
 4. Meng het kleine blikje tomatenpuree met 2 eetlepels water. Roer tot er een gladde saus ontstaat en voeg de kruiden naar smaak toe. Zo maak je in een handomdraai een snelle tomatensaus zonder toevoegingen!
 5. Smeer de saus nu over de pizza bodem en beleg met de rode ui, tonijn en de kaas.
 6. Top af met extra kruiden, zout, peper, cajun en Italiaanse.
 7. Bak de pizza in de oven voor zo’n 8-10 minuten of tot de kaas goudbruin is.

Enjoy!

Leave a Reply