Skip to main content

Ook zo gek op kaas? Vorig weekend maakte ik deze overheerlijke mozzarella sticks en die waren echt onwijs lekker! Daarbij is het ook nog eens super makkelijk te maken, dus duik de keuken in en maak wat lekkers voor jezelf!

Soms heb je gewoon zin in een lekkere snack omdat het je cheatday is bijvoorbeeld! Natuurlijk zijn mozzarella sticks niet gezond, maar aangezien afvallen draait om balans in je leefstijl raad ik het ook aan om wel te blijven genieten van de dingen die je lekker vindt. Maak daarom deze heerlijke mozzarella sticks. Erg eenvoudig en super lekker!

Wat heb je nodig voor deze mozzarella sticks?

– 1x Maxi mozzarella van Galbani
– Een kommetje bloem
– Japanse Panko broodkruim
– 2 Eieren
– Een scheutje melk
– Kruiden naar keuze
– Vriezer
– Frituurpan of een pan met olie

Bereidingswijze mozzarella Sticks

Stap 1. Snijd de mozzarella in reepjes van ongeveer 1 cm breed. Hoe lang ze zijn dat is helemaal up to you. Je kunt ze zo maken zoals je zelf wilt, maar 1 cm breed is wel handig anders heb je kans dat ze uit elkaar vallen.

mozzarella sticks
Stap 2. Zet drie verschillende bakjes klaar. Een met bloem, een met 2 eieren en een scheutje melk (opgeklopt), en een met de Japanse panko broodkruimels. En vergeet niet om bij deze broodkruimels je kruiden naar keuze toe te voegen. Ik heb Cajun kruiden en Italiaanse kruiden gebruikt. Naar smaak de hoeveelheid bepalen.
Stap 3. Pak een stukje mozzarella en haal deze door de bloem, dan door het ei dan door de panko, dan weer door het ei, en dan tot slot weer in de panko.
Stap 4. Herhaal dit proces voor alle sticks en leg ze in een bakblik of op een bord met bakpapier.

mozzarella sticks
Stap 5. Plaats de sticks nu voor minimaal 2 uur (of over de nacht, dit heb ik gedaan) in de vriezer voordat je ze gaat frituren, anders loopt alle kaas er uit.
Stap 6. Wanneer het goed in de vriezer heeft gezeten, haal het er dan uit en doe ze in de frituurpan voor ongeveer 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn. In een pan met olie kan natuurlijk ook!

mozzarella sticks
mozzarella sticks
Eetmakelijk, je mozzarella sticks zijn klaar! Een heerlijke snack, die niet mag ontbreken op je cheatday!

Op zoek naar meer lekkere recepten? Die vind je hier!

One Comment

Leave a Reply