Skip to main content

Ik herinner me nog goed dat ik op een zondag iets las over een Pokébowl. Oké, ik dacht wat is dat nu weer? Ik typte het woord in op Pinterest en daar kreeg ik antwoord. Ik maakte het die zelfde dag nog en was meteen verkocht. Hoé lekker is dit joh!

Wat is een Pokébowl?

Een Pokébowl is verassend genoeg niet Japans! Ik dacht dat in het begin, omdat ik het eigenlijk vond lijken op uit elkaar getrokken sushi in een bowl. Maar nee, het komt oorspronkelijk uit Hawaii en het is daar een traditioneel gerecht. Centraal staan de groenten en de verse vis in blokjes. Je kunt er eigenlijk alles in en op doen wat je lekker vindt en er zo geheel een eigen twist aan geven. Het is erg gezond, maar kan heel veel calorieën bevatten omdat je zo kunt variëren met alle toppings! Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete combinatie en hoe je dit bereid!

pokebowl

Ingrediënten Pokébowl:

– 200 gram zalm in blokjes
– 200 gram witte rijst of sushi rijst
– 1 avocado
– 100 gram edamame bonen of soja bonen
– Wasabi drolletje
– Light mayonaise
– Reduced salt soja saus (kikkoman)
– Een paar druppels sriraccha
– Lente ui / bos ui / salade ui
– Eventueel wat zwarte sesam zaadjes

Bereidingswijze Pokébowl:

Stap 1. Bereid de witte rijst (200 gram gekookt) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruik rijst builtjes omdat dit ongeveer 200 gram is en dan hoef ik het niet precies af te wegen. Ik raak zelf altijd in de war met ongekookt en gekookt dus zo’n builtje is makkelijk!

Stap 2. Snijd je avocado en de lente ui en leg dit even apart.
Stap 3. Pak een bakje en meng hierin 1 grote eetlepel light mayonaise, een paar druppels sriraccha, een scheut soja saus en een paar drupjes wasabi. Roer dit goed door tot er een lekker sausje ontstaat. Proef even of het naar wens is en pas zo nodig aan naar je eigen wensen. Doe vervolgens alle zalm blokjes bij de saus en roer goed door tot ieder blokje zalm bedekt is met heerlijke saus.

Stap 4. Als je rijst klaar is, doe deze dan in een kom en roer even door zodat de meeste hitte er vanaf is. Ik vind deze Pokébowl zelf het lekkerst als de rijst iets is afgekoeld, anders is het contrast met de koude toppings zo groot.

pokebowl

Stap 5. Voeg vervolgens al je toppings toe aan de bowl. Dus je zalm blokjes, de avocado, de edamame of soja bonen en voeg als laatste nog een drolletje wasabi toe (ergens aan de rand zodat je steeds een beetje kunt pakken) en strooi de lente ui er over heen en optioneel: de sesam zaadjes (vooral lekker over de zalm!).

En klaar is je Pokébowl. De eerste keer dat ik dit maakte, was ik gelijk verkocht. Normaal vind ik het niet lekker om avocado ‘zo’ te eten, maar dit viel heel goed in de smaak! Wat lekker zeg. Alleen moet ik zeggen dat ik edamame bonen hierbij lekkerder vind dan gekoelde soja bonen (Albert Heijn). Het is een beetje proberen, maar als je eenmaal jouw favo smaak combinatie hebt gevonden, ben je verkocht, dat weet ik zeker! Geniet er lekker van, eetsmakelijk.

One Comment

Leave a Reply