Skip to main content

Heb jij ‘s ochtends weinig tijd, maar wil je wel een snel en voedzaam ontbijt eten? Dan zijn deze Pecan onbijt muffins perfect voor jou! Vol van smaak en erg lekker.

Pecan ontbijt muffins

Oh ik ben zó veel aan het bakken de laatste tijd, niet normaal! Echt heerlijk vind ik het. Van taarten tot muffins, niets is mij te gek. De inspiratie blijft ook maar komen dus dat is super leuk. Vandaag deel ik mijn Pecan ontbijt muffins met je, die je ‘s ochtends zo kunt pakken en mee kunt nemen. Ideaal als je weinig tijd hebt of altijd ‘on the go’ eet!
muffins

Tijd voor koek- en speculaaskruiden

Ik gooi het nu werkelijk overal door: koek- en speculaaskruiden. Man! Wat lekker. Dat is voor mij echt de smaak van het najaar en vooral ook de smaak van de herfst. Het doet me denken aan pepernoten, lekker binnen zitten met een kleedje, warme chocomel en eigenlijk alles wat het najaar ons te bieden heeft. Daarom heb ik in deze ontbijt muffins deze kruiden ook toegevoegd.

muffins

muffins

Het recept: Pecan ontbijt muffins

5 from 1 reviews
Pecan ontbijt muffins - Grab & Go!
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Heerlijke smaakvolle pecan ontbijt muffins met koek- en speculaaskruiden. Als dit je geen najaars-gevoel geeft, dan weet ik het ook niet meer! Geniet ervan.
Geschreven door:
Recept type: Ontbijt
Porties: 6
Ingrediënten
 • 250 gram volkoren broodmeel
 • 250 gram magere franse kwark
 • 50 gram Pecan noten + wat extra als topping
 • 2 eetlepels honing of bak zoetstof (sucralose)
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
 • ½ eetlepel kaneel
 • 1 ei
 • snufje zout
Instructies
 1. Leg alle ingrediënten vast klaar en pak een grote bak en je weegschaal.
 2. Weeg 250 gram volkoren bakkers broodmeel af en stop deze in de bak.
 3. Dan de 2 eetlepels honing of zoetstof erbij. Ik gebruik gewone bloemenhoning en anders sucralose van Albert Heijn. Je kunt extra honing of zoetstof toevoegen voor een zoetere muffin.
 4. Doe vervolgens de kaneel, koek- en speculaaskruiden, bakpoeder en het zout in de mengkom.
 5. Dan zo'n 250 gram magere (franse) kwark en het ei toevoegen.
 6. Dan de pecan noten nog. Ik heb een schaaltje gebruikt om ze te pletten. Ik heb namelijk geen vijzel o.i.d. Dit werkt super!
 7. Roer dit nu door met een flexibele spatel en kneed daarna verder met je handen.
 8. Neem je muffin vorm en verspreid het mengsel geleidelijk.
 9. Bakken in een voorverwarmde hetelucht oven voor 18 minuten op 200 graden
muffins

muffins

Kortom, deze muffins zijn perfect voor een snel ontbijt of een heerlijke snack. Je kunt de nootjes ook weghalen en bijvoorbeeld vervangen door rozijnen. Ook erg lekker. Ik hoop dat je dit recept zult uitproberen. Veel bakplezier en laat me het weten als je ze gemaakt hebt, vind ik leuk!

4 Comments

 • Ingrid Seepersaud schreef:

  Hi Louella,

  Kan ik het ook maken met Volkorenmeel, of is de smaak dan anders.
  Heb alles in huis behalve die Broodmix.
  Graag hoor ik van je.

  Groetjes, Ingrid

  • Louella schreef:

   Hee, ja natuurlijk! Ik heb deze broodmix gebruikt om eens wat anders te proberen, maar het kan zeer prima met volkorenmeel. Mijn aller eerste muffins waren ook met volkorenmeel dus dat is geen probleem.
   Hopelijk vind je ze lekker xx

 • Kimberly schreef:

  Is het broodmeel ook door andere soorten te vervangen? (Amandelmeel/speltmeel oid)

Leave a Reply