Skip to main content

Een burger op z’n tijd is lekker en makkelijk. Maar vaak bevatten ze onnodig veel calorieën en toevoegingen. Daarom heb ik het perfecte recept voor overheerlijke Spicy Tonijnburgers. Ze zijn snel te bereiden, gezond en natuurlijk hoog in eiwitten.

Ontstaan bij toeval

Eigenlijk was dit recept een snel experiment. Ik had nog wat bolletjes in huis en zocht naar een manier om deze lekker aan te kleden. Ik had onwijs zin in burgers, maar ik had geen zin in zo’n kant en klaar ding uit de vriezer. Achter in mijn keukenkastje vond ik nog een verdwaald blikje tonijn. Ik dacht: ‘daar kan ik wel wat mee.’ Tonijn is een makkelijke bron van eiwitten en je hebt er vaak niet heel veel voor nodig om het aan te kleden en lekker te maken. Toch beperk ik momenteel wel mijn vlees en vis consumptie omdat ik het niet nodig vind om dit iedere dag te eten. Ik ging aan de slag en bedacht deze heerlijke spicy tonijnburgers. Ze waren zo goed gelukt dat ik nu het recept met je wil delen zodat jij ze ook kunt uitproberen.

Het grote voordeel van dit recept is dat je er onwijs weinig voor nodig hebt om de basis te maken. Tonijn, havermout en een ei zijn nodig om een burger te vormen, maar wat je hier verder aan toevoegt is eigenlijk volledig aan jou. De burgers zijn daarom ook heel makkelijk te ‘customizen’ en aan te passen aan jouw eigen smaak. Dit is het recept van hoe ik ze zelf het lekkerst vind en ik hoop dat jij het ook gaat proberen!

spicy tonijnburgers
De voedingswaarden hieronder zijn alleen van de tonijnburger en dus niet in combinatie met het broodje en alle toppings. Één blikje tonijn maakt twee burgers. De voedingswaarden hieronder zijn voor 1 burger.

Spicy Tonijnburgers het recept

5 from 1 reviews
Recept: Spicy Tonijnburgers - Gezond en High Protein!
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Een heerlijke spicy tonijnburger die past in een koolhydraat arm dieet. Ze zijn hoog in eiwitten en hebben goede voedingswaarden.
Geschreven door:
Recept type: Burgers
Porties: 1
Ingrediënten
 • 1 blikje tonijn op waterbasis
 • 2-3 eetlepels havermout fijngemalen
 • 3 eetlepels gewone havermout + 2 eetlepels fijne havermout
 • ½ theelepel wasabi
 • paar drupjes srirracha
 • 1 theelepel reduced salt soya saus
 • 1 klein handje fijn gesneden lente ui / bos ui
 • 1 ei
 • zwarte peper
 • knoflook poeder
 • cajun kruiden
Instructies
 1. Neem het ei en klop deze op
 2. Pak het blikje tonijn en laat heel goed uitlekken. Druk extra op de bovenkant om al het sap er uit te persen.
 3. Doe het blikje tonijn bij het ei en meng goed. Voeg daarna de kruiden, srirracha, fijne havermout, soya saus, wasabi en de lente ui toe. De hoeveelheid kruiden is naar smaak. Ik heb overal een 'snufje' van gedaan.
 4. Neem wat extra havermout + fijne havermout en doe dit in een bakje. Verdeel het tonijn mengsel in twee en rol een balletje.
 5. Rol dit balletje vervolgens door de havermout als 'korstje' en leg ze op de grill of in de pan met wat cooking spray. Zodra je de grill dichtklapt zal het balletje geplet worden en zo ontstaat er een mooie ronde burger. Voor de pan zal je 'm van te voren wat meer in een burger vorm moeten kneden.
 6. Laten grillen / bakken tot de buitenkant mooi licht (geroosterd) bruin is.
 7. Serveer op een broodje met toppings als rode ui, tomaat, een plakje kaas en eventueel wat avocado.
Voedingswaarden
Portie: 1 Calorieën: 174 Vet: 5,5 Koolhydraten: 12,6 Suiker: 2 Vezels: 0,7 Eiwitten: 18,9

De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ik hoop dat je de burgers lekker vindt. Zoals ik het op de afbeeldingen laat zien is natuurlijk een serveer tip hoe je de burger kunt serveren. Onthoud dat hoe meer toppings en dingen je bij de burger doet, dat er natuurlijk ook veel meer calorieën bij komen kijken. Wil je het meer low carb houden? Kies dan voor een light kaas met veel groenten of laat het broodje weg en eet het met een salade. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus blijf lekker variëren en vooral genieten!

5 Comments

Leave a Reply