Skip to main content

Nu Kerst steeds dichterbij komt ben ik al heel veel bezig met nieuwe recepten zodat jij heerlijke, gezonde traktaties kunt maken met de feestdagen. Na de Choco Mousse is het nu de beurt aan mijn Matcha Protein Balls!
matcha

Matcha Protein Balls

Deze Matcha Protein Balls zijn een ware traktatie. Ze zijn gezond, snel te maken en je kunt ze volledig customizen. In dit recept heb ik matcha gebruikt, maar je kunt ook een ander soort superfood poeder gebruiken. Wees creatief! Ik heb er voor gekozen om bijna twee eetlepels Matcha te gebruiken, maar hier worden de balletjes best bitter van. Houd je van een wat mildere smaak? Dan kan ik je aanraden om zuinig aan te doen met dit groene poeder en er niet te veel van te gebruiken.

Ik heb bij dit recept geen macro’s omdat het volledig afhankelijk is van hoeveel Matcha je gebruikt, welk eiwitpoeder je kiest, hoe vaak je de balletjes door de chocolade haalt en wélke chocolade je gebruikt en welke toppings je kiest. Volledig te customizen, dus geef er je eigen draai aan.

matcha

Matcha Protein Balls – Het recept

5 from 1 reviews
Kerst Recept: Matcha Protein Balls
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Porties: 4
Ingrediënten
 • 10 gram matcha (minder = minder bitter en minder overheersend)
 • 40 gram coconut bloem / flour
 • 2 scoops vanille (±30 gram / scoop)
 • 60ml melk
 • 1 tbsp coconut oil
 • 1 eetlepel sucralose (2 gram, meer toevoegen voor een zoeter balletje)
 • 5 gr geraspte coconut
 • 15 gram zonnebloem pitjes
 • -----
 • Chocolade topping
 • -----
 • 30 gram coconut oil
 • 50 gram pure chocolade
Instructies
 1. Blend alle ingrediënten in een blender of 'food processor.' Is het mengsel te plakkerig, voeg dan een beetje extra coconut flour toe. Is het te droog? Dan wat extra melk. Het blijft een licht plakkerig mengsel. Dit is namelijk afhankelijk van je eiwitpoeder en de hoeveelheid Matcha die je wilt toevoegen.
 2. Zodra je alles gemengd hebt, maak er dan een platte strook van en leg het voor minstens 2 uur in de vriezer zodat je er beter balletjes van kunt draaien.
 3. Na die twee uur kan je steeds wat van het mengsel plukken om een balletje te draaien.
 4. De chocolade topping is een kwestie van de coconut oil mengen met de chocolade en dit in de magnetron zetten. Af en toe roeren. Je kunt het ook in een pannetje doen, dan heb je wat meer controle.
 5. Zodra je chocolade saus iets is afgekoeld kan je de balletjes er door heen rollen met behulp van een vork. Leg daarna op een rek om ze te laten harden. Wil je een wat dikkere choco laag? Herhaal deze stap dan zo vaak als je wilt tot je de gewenste laag hebt. In mijn geval zijn de balletjes maar één keer door de chocolade gegaan.
 6. Na de chocolade kan je ze ook nog door geraspte kokos rollen. Doe dit direct na de chocolade als het nog niet is uitgehard. Zo blijft het goed plakken. Leg ook weer op het rek om te voorkomen dat ze gaan plakken aan een bord.
 7. Decoreer zoals je wilt en klaar zijn je Matcha balletjes!
 

matcha

matcha

matcha

matcha

matcha

2 Comments

Leave a Reply