Skip to main content

Vorige week postte ik op mijn Instagram een foto van mijn gezonde quesadilla met zwarte bonen, kip en ei. Dit met gevolg dat mijn inbox overstroomde met heel veel berichten waar eigenlijk hetzelfde in stond: ‘Wow, lekker! Wat is het recept?!

Mijn improvisatie keuken

Ik kan je nu laten geloven dat ik dit recept helemaal tot in de puntjes heb uitgedacht en precies weet welke combinaties lekker smaken en welke niet, maar dat is absoluut niet het geval. 9 van de 10 keer doe ik maar wat en improviseer ik met de dingen die ik in huis heb. Ik had nog wat cherry tomaatjes, avocado, wat left over sla mix en natuurlijk volkoren wraps. Want ja, die vormen de basis van dit hele recept. Een quesadilla is geen quesadilla zonder wraps. Wist je trouwens dat quesadilla niets anders betekend dan: ‘kaasdingetje?’ Haha, het is dus een soort Mexicaanse tosti. Dit wist ik eerst ook nog niet, maar omdat ik niet zeker was van de spelling van dit moeilijke woord heb ik het even gegoogled en toen kwam dit feitje naar boven, haha!

quesadilla

Gezonde Quesadilla met Zwarte bonen, kip en ei – Het recept:

5 from 1 reviews
Recept: Gezonde Quesadilla met Zwarte bonen, kip en ei!
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Gezonde Quesadilla met Zwarte bonen, kip en ei!
Geschreven door:
Recept type: Quesadilla
Cuisine: Mexicaans
Porties: 1
Ingrediënten
 • 2 volkoren wraps (whole wheat) van Santa Maria
 • 1 blikje zwarte bonen
 • 4 plakjes kipfilet (beleg)
 • 1 ei
 • 3-4 cherry tomaatjes
 • 1 kleine rode ui
 • 2 plakjes Leerdammer lightlife kaas
 • peper
 • zout
 • cajun
 • paprika poeder mild
 • -----Optioneel / Extra's-----
 • 1 handje sla mix
 • Paar pinda's
 • Chilisaus
 • ½ avocado
Instructies
 1. Neem een wraps en leg die op een bord
 2. Bak vervolgens een ei in de pan en leg die op de wrap
 3. Nu leg je er twee plakjes kaas en 4 plakjes kipfilet op en kan je de quesadilla kruiden met wat peper, zout, cajun en wat paprika poeder
 4. Neem je zwarte bonen en meng deze met gesneden cherry tomaatjes en de rode ui. Bak dit vervolgens in de pan totdat de ui glazig is en de tomaatjes zacht zijn.
 5. Plaats dit mengsel nu op de wrap en verspreid het goed. Doe nu de andere wrap er op en leg het onder de grill.
 6. Optioneel is om er een side salad bij te maken door wat sla mix te mengen met een paar pinda's en wat chili saus. Ook heb ik er voor wat extra vetten en vitamines een halve avocado bij geserveerd. Erg lekker!
 7. Als de quesadilla mooi bruin is kan je hem voorzichtig van de grill halen en in vieren snijden.
 8. Eetsmakelijk! (macro's voor dit gerecht zijn exclusief salade en avocado!)
Voedingswaarden
Calorieën: 581 Vet: 21 Koolhydraten: 45 Suiker: 3 Vezels: 9 Eiwitten: 47
 
quesadilla

Leave a Reply