Skip to main content

Een gezonde dessert pizza maken? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik heb laatst heel wat ge-experimenteerd en ben tot dit originele recept gekomen. En hiervoor heb ik een aantal unieke ingrediënten gebruikt. Benieuwd welke? Lees snel verder en maak deze heerlijke pizza!

dessert pizza
Laatst werd ik door Magioni uitgedaagd om een creatief (en zo uniek mogelijk) recept te bedenken met als basis hun pizzabodem én een zakje eiwitpoeder van Fitshe. Het resultaat mag er wel wezen en ik ben er stiekem ook erg trots op! Nu het goede nieuws voor jou: jij kunt ‘m ook maken, want geloof me: dit wil je!

Hoe ben ik op dit idee gekomen?

Toen Magioni mij schreef dat ze het tof zouden vinden als ik iets totaal unieks zou maken, kreeg ik wel een beetje de kriebels. Want hoe maak je een gezonde, lekkere pizza mét een zakje eiwitpoeder? Jep. Met eiwitpoeder. En dat maakte het ook zo lastig. Pizza wordt over het algemeen gekenmerkt als een hartig product wat je warm eet. Maar omdat het echt een uitdaging moest zijn wou ik eigenlijk heel wat dingen anders gaan doen.

Normaalgesproken is een pizza warm. Ik maak een koude.
Een pizza is vaak niet zoet. Dus doe ik dat wél.
Het bevat geen eiwitpoeder. Deze dus wel.
Hij is in 9/10 gevallen rond. Ik ging voor een rechthoek.

dessert pizza
Nou denk je vast, is het dan nog wel een pizza? Ik vind van wel! Want een zoete pizza is natuurlijk niet mijn uitvinding, want dit bestond al een hele tijd. Toch heb ik me hierdoor wel laten inspireren en er mijn eigen draai aan gegeven. Vraag me niet waarom maar ik dacht aan een tompouce. Aan laagjes. Aan zoet in combinatie met rood fruit. Aan chocolade. En aan kokos. Want tja, kokos is gewoon mijn best friend, haha dus dat moest er ook op.

En zoals je op de foto al wel hebt kunnen zien is dit het eindresultaat geworden:
Een gelaagde pizza met choco crème, kokos rasp, geroosterde kokos chips en frambozen. Het ziet er misschien meer uit als een taartje, maar hé: het blijft een pizza want het is gemaakt met de bloemkoolbodem van Magioni!

dessert pizza

Gezonde dessert pizza met eiwitpoeder en bloemkoolbodem

5 from 1 reviews
Gezonde Dessert Pizza met hele unieke ingrediënten!
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Recept type: Dessert
Porties: 1-2
Ingrediënten
 • 1 Magioni bloemkool bodem
 • 20 (diepvries) frambozen
 • 1 zakje Urban fruit kokos chips
 • 1 handje kokosrasp
 • 1 grote koude avocado uit de koelkast
 • 50 ml honing
 • 3 eetlepels sucralose poeder
 • 30 gram FitShe vanille eiwitpoeder (andere eiwitpoeder mag ook en chocolade smaak werkt ook prima, zolang je de 30 gram maar aanhoudt)
 • 1 theelepel vanille extract
 • 30 gram ongezoete pure cacao poeder
 • Snufje zout
 • Optioneel: 4 blokjes Lindt chocolade 72% ter garnering
Instructies
 1. Verwarm je oven voor op 220 graden en bak de bloemkool pizzabodem van Magioni af.
 2. Maak de choco crème door de koude avocado, 50 ml honing, 3 eetlepels sucralose poeder, 30 gram FitShe vanille eiwitpoeder, 1 theelepel vanille extract, 30 gram ongezoete cacaopoeder en een snufje zout in een keukenmachine of blender te doen.
 3. Wanneer de crème klaar is zet deze in de koelkast tot we het gaan gebruiken.
 4. Is je bodem afgebakken? Leg deze dan op een rek om af te koelen. Let op: je bodem moet echt koud zijn en mag niet meer warm of lauw zijn. Écht koud.
 5. Wanneer je bodem koud is kan je ‘m gaan snijden. Snijd de zijkanten weg en zorg dat je twee rechthoeken uitsnijdt.
 6. Pak nu je chocolade crème en verdeel de helft over één deel van de bloemkool pizzabodem.
 7. Strooi hier vervolgens de kokos rasp en de geroosterde kokos op en maak twee rijen van 5 frambozen.
 8. Doe hetzelfde voor de andere helft van de pizzabodem en zet voorzichtig de ene helft op de andere zodat er een torentje ontstaat zoals op de foto’s.
 9. Nu ben je klaar! Optioneel is om wat chocolade te verwarmen en dit in een strooiende / slierterige beweging over je pizza torentje te strooien voor wat extra smaak en decoratie. Extra kokosrasp is ook niet verkeerd ;-)!
dessert pizza

dessert pizza

2 Comments

Leave a Reply