Skip to main content

Een heerlijk, gezond recept voor eiwitrijke pannenkoeken? Die heb ik voor je! Als ontbijt, snack of post workout maaltijd: met dit recept kan je eindeloos variëren. Probeer ze uit want als je dat niet doet, ga je daar spijt van krijgen!

Pannenkoeken zijn zó lekker. Vooral met zoete toppings en verse ingrediënten. Laatst had ik er enorm trek in, maar was ik niet van plan om een standaard kant-en-klaar mix te gebruiken. Er bestaan namelijk heel veel ‘ready to use’ mixen, maar die zijn vaak niet de lekkerste. Want de beste pannenkoeken maak je natuurlijk met verse en gezonde ingrediënten!

Improviseer eens een keer!

Ik had werkelijk geen idee hoe ik dit ging doen, maar door wat rond te scrollen op Pinterest en verschillende recepten te combineren, gokte ik erop dat het ge-wel-dige pannenkoeken zouden worden. En guess what: het werden ook daadwerkelijk super lekkere pannenkoeken. Daarom wil ik niet langer wachten, want dit recept moét je echt proeven.

eiwitrijke pannenkoeken

Bananananana

De zoete smaak van de banaan, het hoge eiwitgehalte en wat extra vanille zorgen ervoor dat deze pannenkoekjes echte winnaars zijn. De smaak is niet alleen super, de textuur ook. Wat ik vaak merk bij die kant-en-klare mixen is dat ze (vooral wanneer het high protein is) nogal rubberig kunnen smaken. En dat, my friends, is bij dit recept dus absoluut niet het geval. Daarom is het niet alleen noodzakelijk dat je het recept z.s.m. uitprobeert, maar ook dat je dit minstens één keer per week maakt want je wordt er -net als mij- helemaal gelukkig van!

Dus zonder je nog langer op te houden met mijn gebabbel: hier is het recept voor eiwitrijke pannenkoeken met banaan en chocolade!

5 from 1 reviews
De lekkerste eiwitrijke pannenkoeken met banaan en chocolade
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Heerlijke eiwitrijke pannenkoeken met banaan en chocolade
Geschreven door:
Recept type: Pannenkoeken
Porties: 1
Ingrediënten
 • 50 gram vanille whey (chocolade kan natuurlijk ook!)
 • 20 gram havermout
 • 2 eieren
 • 1 banaan
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 eetlepel Women’s Best protein crème - in chocolade of cookies & cream
 • snufje zout
Instructies
 1. Doe alles in een keukenmachine, blender of Nutribullet en blenden maar!
 2. Verhit een pan op het vuur met coconut oil of ander bakvet
 3. Bak de pannenkoekjes
 4. Maak een mooie stapel
 5. Zet de protein crème voor 30 seconden in de magnetron en giet het over je eiwitrijke pannenkoeken
 6. Eventueel aftoppen met wat geraspte kokos, nootjes of andere lekkere dingen naar smaak
Voedingswaarden
Portie: 1 Calorieën: 591 Vet: 19 Koolhydraten: 49 Suiker: 2 Vezels: 4 Eiwitten: 58
eiwitrijke pannenkoeken

#YOUCANDOIT

Dit is zó lekker! Ideaal om te eten als ontbijt, post-workout maaltijd of wanneer je er maar zin in hebt. Door de pure ingrediënten en hoge eiwitgehalte zal je langer verzadigd blijven en heb je genoeg energie voor de rest van je dag. Mmm…

FYI: voedingswaarden / calorieën zijn zonder de toppings en protein crème!

One Comment

Leave a Reply