Skip to main content

Gezonde vegetarische kipsalade maken? Deze valt zeker in de smaak! Het is een vegetarisch gerecht bomvol eiwitten, laag in koolhydraten en daarbij is het erg voedzaam. Dus het proberen waard!

Opwelling

Soms kom ik ineens op een creatieve ingeving en schud ik zo een heerlijk recept uit mijn mouw. De beste gerechten die ik ooit heb gemaakt zijn in een opwelling bedacht en smaken vaak geweldig. Wanneer ik ze dan eens probeer aan te passen of nét wat beter probeer te maken lukt dit lang niet altijd omdat het bestaande recept dan al een klassieker is geworden en eigenlijk niet veel meer nodig heeft. Dat is ook zoiets met dit recept voor een gezonde vegetarische kip salade.

gezonde vegetarische kipsalade

Mijn vegetarische journey

Zoals je misschien wel weet, eet ik steeds meer vegetarisch vlees. Niet omdat ik een vegetariër wil worden, maar omdat ik ontdekt heb dat deze ‘namaak’ varianten echt onwijs goed smaken. Daarbij vind ik het niet nodig om zoveel vlees te eten omdat ik me heb verdiept in de gevolgen ervan. Hier heb ik laatst ook een uitgebreide blogpost over geschreven om hier mijn gedachten en ideeën wat meer mee te verduidelijken.

Ontdekken en proberen

Eens in de zoveel tijd loop ik op mijn dooie gemak door de supermarkt om nieuwe producten te ontdekken en te zien wat ik nog niet heb geprobeerd, maar wat me wel heel lekker (en gezond) lijkt. Dit is een super leuke en goede manier om de variatie vast te houden en nieuwe dingen te testen. Sommige producten zijn erg prijzig omdat het vaak de A-merken zijn die vaker met nieuwe varianten komen, maar dit is lang niet altijd het geval. Vooral met de vleesvervangers blijf ik ontdekken en proberen. Hierdoor vond ik laatst kipstukjes van Jumbo eigen merk. Ik had ze aangeschaft omdat ik vooral de voedingswaarden erg goed vind en over de smaak was ik eigenlijk een beetje sceptisch. Zo in de verpakking in de supermarkt ziet het er af en toe wat ‘artificial’ en overgeproduceerd / minder lekker uit dan het ‘echte’ vlees, maar dit is een kwestie van wennen en gewoon meenemen.

gezonde vegetarische kipsalade

Een heerlijke salade

En daar deed ik goed aan. Ik nam een pakje mee en verwerkte het in deze salade en het bleek echt een geweldig recept te zijn die ik zeker nog veel vaker ga eten. Daarom kon ik dit jullie niet onthouden. Vooral niet omdat het vegetarisch, high protein én gezond is! Dus sprint naar de supermarkt, haal de ingrediënten en maak deze salade. Heerlijk voor de warme zomerdagen en enorm voedzaam. Geniet er lekker van!

Let op: deze salade is natuurlijk alleen vegetarisch als je de mozzarella balletjes weglaat en de bacon! Want zonder dat smaakt het ook super.

5 from 1 reviews
Gezonde vegetarische kipsalade - 40 gr. eiwit en laag in koolhydraten
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Gezonde vegetarische kipsalade maken? Deze valt zeker in de smaak! Het is een vegetarisch gerecht bomvol eiwitten, laag in koolhydraten en daarbij is het erg voedzaam. Dus het proberen waard!
Geschreven door:
Recept type: Salade
Porties: 1
Ingrediënten
 • 1 bakje vegetarische kipstukjes van de Jumbo
 • 1 zakje sla mix (eikenbladsla)
 • Een aantal theelepels groene pesto naar smaak
 • 1 klein blikje kidneybonen
 • ½ avocado
 • 1 rode / gele / oranje paprika of een zoete puntpaprika
 • optioneel: 1 mini naan broodje (garlic & koriander), uitgebakken bacon & mozzarella balletjes
Instructies
 1. Bak de vegetarische kipstukjes in de pan voor zo’n 4 minuten
 2. Neem een paar handjes sla mix en leg deze op een bord
 3. Voeg hier gesneden paprika, kidneybonen, ½ avocado en wat theelepels pesto aan toe
 4. Wanneer de kip klaar is leg je die ook op het bord
 5. Bak op het laatst het mini naan broodje even kort in de pan waar je de kipstukjes ook in hebt gebakken tot deze warm is en serveer aan de zijkant van het bord. Dit is optioneel. Ik adviseer om deze weg te laten om het een low carb gerecht te maken.
 

En klaar is je salade! Het is echt zo’n lekker gerecht, ik heb het nu zelf al meerdere keren gegeten. Ik hoop dat jij het ook gaat proberen, enjoy!

gezonde vegetarische kipsalade

One Comment

Leave a Reply