Skip to main content

Een heerlijke vegetarische kruidige rijst zet je met dit recept binnen no-time op tafel. Gezond, snel en makkelijk aan te passen aan je eigen wensen.

Lekker kruidig!

Zoals je onderhand wel van mij gewend bent zijn heel veel van mijn gerechten ontstaan vanuit een plotse ingeving of een mengelmoes van verschillende inspiraties. Zo ook deze kruidige rijst. Ik wist niet goed hoe ik mijn rijst op smaak kon brengen en zag ineens wat in de kast liggen wat wel eens heel lekker kon gaan smaken. And guess what?! Dat deed het ook! En nu kan jij het recept ook maken:

5 from 1 reviews
Vegetarische kruidige rijst - Snel & Gezond Recept
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Een heerlijke vegetarische kruidige rijst zet je met dit recept binnen no-time op tafel. Gezond, snel en makkelijk aan te passen aan je eigen wensen.
Geschreven door:
Recept type: Avondeten
Porties: 1
Ingrediënten
 • 2 porties witte rijst (gekookt)
 • 1 rode puntpaprika
 • 1 bakje Valess wokstukjes
 • 1 zakje Conimex kruidenmix voor Nasi
 • 1 eetlepel coconut oil
 • Optioneel ter garnering:
 • Zwarte sesamzaadjes
 • Citroen
 • Peterselie
Instructies
 1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat het even staan.
 2. Bak vervolgens de Valess wokstukjes in 1 eetlepel coconut oil in een koekenpan tot deze wat bruiner worden.
 3. Snijd de puntpaprika in blokjes of reepjes en bak deze kort mee met de Valess wokstukjes.
 4. Pak vervolgens zo’n 50 ml water en het zakje kruidenmix voor Nasi van Conimex.
 5. Voeg de kruiden toe aan het gerecht en voeg ook het water toe. Het water zorgt ervoor dat de kruiden zich beter kunnen verspreiden.
 6. Doe vervolgens de gekookte rijst in dezelfde pan en mix het geheel goed door zodat de witte rijst verkleurd naar lichtbruin.
 
vegetarische kruidige rijst
En klaar ben je! Nu kan je de kruidige rijst in een schaaltje serveren met wat zwarte sesamzaadjes, een paar plakjes citroen en wellicht nog wat peterselie om het af te maken.

Fun fact!

Ik heb 1 spinazie blaadje in stukjes gescheurd om garnering te maken. Ik had verder niks groens om een mooi kleurcontrast te creëren haha. Dus als je denkt: dat op de foto ziet er niet uit als peterselie, dan heb je dat goed gezien, hahahaha.

Non-vegetarisch

Wil je liever echt vlees gebruiken? Dan kan dat natuurlijk ook. Gebruik in plaats van de wokstukjes kip, mager runder tartaar gehakt of rundergehakt. Allebei erg lekker. Geniet van deze vegetarische kruidige rijst en maakt het eens voor familie of vrienden. Ik denk dat ze je erg gaan waarderen!

> Meer gezonde recepten vind je hier

One Comment

Leave a Reply