Skip to main content

Zin in iets uit de oven? Probeer deze vegetarische ovenschotel met vegetarische runderreepjes, aardappelpuree en boontjes. Makkelijk, snel én ook nog eens FODMAP proof!

Inspiratieloos? Geen idee wat je vanavond weer op tafel moet toveren? Dan heb je geluk, want dit recept is niet alleen erg lekker, maar ook gezond én vegetarisch! Dus, screenshot de ingrediënten, sprint naar de supermarkt en maak deze heerlijke ovenschotel!

Maak eens iets uit de oven!

Ik heb er nooit echt over nagedacht, maar ik maak echt bijna nooit meer iets uit de oven. Tja, pizza, maar dat telt niet! Ik liep op de loopband in de sportschool en was flink in gedachten over wat ik vanavond zou gaan eten. Ik ging alle producten af die ik nog thuis had liggen, want ik had geen zin om naar de supermarkt te gaan. Ik wist dat ik nog heel wat sperziebonen had liggen, paprika’s, rijst, aardappelpuree… Eigenlijk wel heel veel verschillende dingen waar ik wel wat mee zou kunnen. Toen ging ik op Pinterest kijken en ineens zag ik een plaatje van een ovenschotel en ik dacht: waarom maak ik eigenlijk nooit een ovenschotel?

vegetarische ovenschotel

Snel, makkelijk & FODMAP proof

Tadaa! Ideetje! Een ovenschotel dus. Maar de voorwaarde die ik had was wel: het moest snel en makkelijk te maken zijn want na een hele dag werken en een flinke workout had ik geen zin meer om ook nog een uur in de keuken te staan. En uiteindelijk bedacht ik dit recept met vegetarische rund stukjes, paprika, sperziebonen, tomatenpuree en een beetje kaas. Makkelijk? JA! Gezond? JA! FODMAP proof? Grotendeels, want sperziebonen, daar mag je tijdens het FODMAP dieet niet zo veel van, maar het kan. En het recept is ook nog eens geschikt voor vegetariërs, dus ik zou zeggen, duik je keuken in en start cooking!

vegetarische ovenschotel

5 from 1 reviews
Vegetarische ovenschotel met vega runderreepjes, aardappelpuree en boontjes
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Porties: 3-4
Ingrediënten
 • 2 zakjes aardappelpuree op water basis
 • 1 pakje vegetarische stukjes rund (Albert Heijn)
 • 1 rode paprika of zoete puntpaprika
 • 1 schaaltje diepvries sperziebonen ±250 gram ongeveer
 • 2 handjes geraspte mozzarella kaas
 • peper, zout en paprika kruiden
Instructies
 1. Stoom de sperziebonen in een schaaltje met een beetje water voor 4 minuten in de magnetron. Iets korter mag ook want ze zullen nog iets garen in de oven. Zo houd je ze lekker knapperig. Verse bonen gebruiken mag natuurlijk ook!
 2. Snijd de rode paprika in blokjes en doe deze in een koekenpan. Bak de vegetarische stukjes even kort mee.
 3. Maak nu de aardappelpuree zoals aangegeven op de verpakking. Ik gebruik Jumbo huismerk.
 4. Nu kan je de paprika en rund stukjes nog kruiden met wat zwarte peper, zout en paprika kruiden. Optioneel is Cajun, vind ik zelf altijd heel lekker. Alleen dit is niet heel geschikt bij het FODMAP dieet.
 5. Pak een geschikte ovenschaal of bakblik en doe daar de boontjes, paprika en rundreepjes in. Verspreid het goed over de oppervlakte en voeg daarna de aardappelpuree toe. Als topping nog wat extra kruiden en wat geraspte mozzarella.
 6. Zet dit in een voorverwarmde oven (200 graden) voor zo’n 10-12 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is!
vegetarische ovenschotel
Hopelijk vind je het lekker. Laat het me ook zeker weten als je dit recept hebt gemaakt, altijd leuk om te zien.

Wil je meer van mijn recepten uitproberen of ontdekken? Kijk dan eens op mijn recepten pagina.

Enjoy!
vegetarische ovenschotel

Leave a Reply