Skip to main content

Havermout wraps zijn glutenvrij én een heerlijke vervanging voor de kant-en-klaar wraps uit de supermarkt. Deze smaken ook nog eens ontzettend lekker en je hebt ze binnen no-time op tafel.

Glutenvrij & FODMAP PROOF

Door het FODMAP dieet ben ik heel veel gaan experimenteren met allerlei soorten voedingsmiddelen. Zo moest ik onder andere letten op producten zonder gluten en tarwe. Eerder kocht ik altijd wraps uit de winkel, maar als je die glutenvrij wilt hebben of bijvoorbeeld van (alleen maar) maismeel wilt kopen, ben je behoorlijk wat geld kwijt. En dat vind ik het niet waard. Want je krijgt er vaak niet veel (maar 2-3) of ze zijn ontzettend klein. Daar heb ik niks aan want ik wil zo’n wrap het liefst helemaal volstoppen met van alles en nog wat!

havermout wraps

Budgetproof en zo klaar

Dus als je er net zo over denkt als ik, weet ik zeker dat je deze glutenvrije havermout wraps erg gaat waarderen. Ze zijn niet alleen ontzettend makkelijk te maken, maar het is ook nog eens budgetproof en zo klaar! In het recept zie je dat er meer water dan havermout bij gaat. Ik heb tijdens mijn research ook recepten gezien die gelijke hoeveelheden hanteerden, maar dan worden ze heel dik. Door meer water te gebruiken heb ik gemerkt dat het beslag net als een soort pannenkoek in de pan gegoten kan worden waardoor het nog makkelijker wordt om ze te bereiden.

Tonijn paprika vulling

Je kunt deze wraps vullen met alles wat je maar lekker lijkt. Ik heb hier een blikje tonijn gemengd met wat light mayonaise en wat zwarte peper. Daarbij een paar stukjes paprika en een klein beetje geraspte mozzarella. Dit was heel erg lekker en onwijs voedzaam!

havermout wraps

Bacon avocado vulling

Laatst maakte ik deze wraps opnieuw en vulde ik hem met een paar plakjes uitgebakken ontbijtspek / bacon, een kwart avocado, wat light mayo, sla en wat peper en zout. Dit was heerlijk en zo makkelijk te maken!

Havermout Wraps – Het recept

5 from 1 reviews
Havermout wraps (Glutenvrij) + Heerlijke tonijn paprika vulling!
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Havermout wraps zijn glutenvrij én een heerlijke vervanging voor de kant-en-klaar wraps uit de supermarkt. Deze smaken ook nog eens ontzettend lekker en je hebt ze binnen no-time op tafel.
Geschreven door:
Recept type: Havermout Wraps
Porties: 1
Ingrediënten
  • 150 gram havermout
  • 250 ml water
  • snufje zout
Instructies
  1. Mix alles in een blender of met een vork tot een glad geheel. Let op: je hebt geen fijne havermout of havermout meel nodig voor dit recept. Gewone havermout werkt ook omdat alles toch fijn gemalen wordt in de blender.
  2. Zodra het klaar is kan je er voor kiezen om het beslag nog even te laten staan. Je zult merken dat het dan iets dikker wordt.
  3. Pak nu een goede anti aanbak pan om in te bakken, want je moet geen boter of olie gebruiken. Anders gaat het beslag bewegen in de pan en kan je het niet goed uitsmeren.
  4. Zodra je het beslag in de pan giet, blijft het op 1 plek. Dan is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk het beslag verspreid over de pan zodat het een zo groot mogelijke wrap wordt!
  5. Na verloop van tijd draai je de wrap om en als het er uit ziet als een soort pannenkoek is ‘ie klaar.
  6. Vul de wrap met alles wat je lekker vindt (of één van mijn ideetjes) en geniet ervan!
havermout wraps

4 Comments

Leave a Reply