Skip to main content

Carrot cake, wie houdt er niet van! Helaas zijn de klassieke recepten niet echt gezond, daarom heb ik mijn eigen gezonde carrot cake met proteïne bedacht… (you’re gonna love it!)
gezonde carrot cake

I love autumn!

Nu het najaar begonnen is krijg ik altijd zin in dingen als speculaas, kruidige drankjes zoals een chai tea latte of een golden latte, verwarmende soepjes en natuurlijk: carrot cake! Ik weet niet waarom maar ik vind dit zó herfstig. Misschien komt het ook door de warme kleuren van de ingrediënten die het tot een perfect geheel maken.

gezonde carrot cake

Carrot cake met eiwitpoeder

Anyway, ik ben de keuken ingedoken om met havermout een gezonde carrot cake met eiwitpoeder te fabriceren. Eerst dacht ik dat het niet zou lukken, maar wonder boven wonder, kwam ‘ie er gewoon helemaal goed uit! En wat is carrot cake zonder glazuur of een dip? Juist, niks. En daarom heb ik er ook een (semi) healthy dip bij gemaakt. Heerlijk!

gezonde carrot cake

Ben je klaar voor het recept? Daar komt ‘ie!

5 from 1 reviews
Gezonde carrot cake met proteïne en yoghurt glazuur
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Carrot cake, wie houdt er niet van! Helaas zijn de klassieke recepten niet echt gezond, daarom heb ik mijn eigen gezonde carrot cake met proteïne bedacht... (you're gonna love it!)
Geschreven door:
Recept type: Snack
Cuisine: American
Porties: 8
Ingrediënten
 • 100 gram havermout
 • 2 eieren
 • 2 scoops whey in vanille
 • 2 theelepels kaneel
 • 2 eetlepels honing
 • 1 theelepel koek en speculaas kruiden
 • 1 theelepel vanille extract
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 50 gram geraspte wortel
 • 2 handjes pecannoten
 • 130 ml soya melk of amandelmelk
 • 1 eetlepel gesmolten coconut oil
 • .
 • Dip:
 • 200 ml Alpro plantaardige yoghurt naturel
 • 1 theelepel vanille extract
 • 75 gram poedersuiker
 • 30 gram vanille whey
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 170 graden celcius.
 2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een bak en meng het goed door elkaar.
 3. Vet je bakblik in en giet vervolgens het mengsel in de vorm.
 4. Bakken voor zo’n 30 minuten tot de cake goudbruin van kleur is.
 5. De dip is ook heel eenvoudig te maken, namelijk alles bij elkaar doen en mixen met een garde of een vork. Is het te vloeibaar? Dan kan je altijd wat meer whey toevoegen, maar niet té veel anders neemt de smaak te veel over.
 6. Je kunt ook minder dip maken, door de ingrediënten te halveren.
 

Eet smakelijk!

Deze cake is echt ontzettend voedzaam en perfect als ontbijt of snelle snack. Ik hoop dat je ‘t recept ook gaat proberen! Laat me dan het resultaat zien door me te taggen op social media, ik ben erg benieuwd!

gezonde carrot cake

2 Comments

Leave a Reply