Skip to main content

Wil je een gezonde kwarktaart maken? Met de heerlijke smaak van frambozen én chocolade? En ook nog eens lactosevrij?! Dit recept is to die for!

Lactosevrije kwarktaart!

Jaaa daar ben ik weer! Vandaag met een gloednieuw recept! Deze is voor een heerlijke framboos chocolade kwarktaart die volledig lactosevrij is. Want sinds ik me heb verdiept in het FODMAP dieet ben ik er achter gekomen dat lactose best wel veel impact kunnen hebben op mijn darmen i.v.m. het prikkelbare darm syndroom. Helaas heb ik hier last van en moest ik voor dit nieuwe recept natuurlijk lactosevrije kwark gebruiken. En hoewel het best raar klinkt, een kwarktaart zonder lactose, mag dat de pret zeker niet drukken, want hij is heer-lijk!

gezonde kwarktaart

Speciale eiwitpoeder

En naast die lactosevrije kwark zit er ook eiwitpoeder in. En nu hoor ik je al denken: ‘maar daar zit toch ook lactose in?’ In deze variant dus amper! Ik gebruik voor dit recept Dymatize Iso 100 in de smaak gourmet chocolate en doordat het zo puur isolaat is, is de lactose er bijna helemaal uit gefilterd. Dus als je er gevoelig voor bent, is dit een ideale optie.

Crunchy bodem

Daarnaast heb ik voor de bodem granola gebruikt om eens een keer wat anders te proberen. Eerst gebruikte ik alleen walnoten en havermout (in de pindakaas kwarktaart), maar granola is nóg iets smaakvoller en zorgt voor een extra crunch in de bodem. Echt onwijs lekker en ik had niet verwacht dat deze kwarktaart zo goed zou lukken.

gezonde kwarktaart
So… Are you ready? Hier komt het recept!

5 from 1 reviews
Framboos Chocolade Kwarktaart
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Recept type: Dessert
Porties: 8
Ingrediënten
 • Bodem
 • 7 grote Medjoul dadels (ongeveer 150 gram)
 • 50 ml coconut oil
 • 125 gram Granola van Eat Natural (choco, coconut)
 • ------------
 • Vulling
 • 1 pakje gelatine blaadjes (12 stuks)
 • 2 x 500 gram lactosevrije kwark AH
 • 66 gram eiwitpoeder (Dymatize Iso in gourmet chocolate) (2 scoops)
 • 250 gram frambozen diepvries
 • 6 eetlepels sucralose poeder
 • 2 eetlepels cacao (ongeveer 23 gram)
 • 50 gram granola van Eat Natural (zelfde als bodem)
 • 60 gram pure chocolade 72% of meer
Instructies
 1. Neem een ronde bakvorm en bekleed deze met bakpapier.
 2. Ontpit de dadels en doe deze in de blender met 50 ml gesmolten coconut olie en de 125 gram granola. Dit is je bodem.
 3. Als alles goed vermengd is schep het mengsel dan in de bakvorm en druk goed aan zodat er een egale bodem ontstaat. Neem ook alle randen goed mee. Plaats vervolgens in de koelkast en laat uitharden.
 4. Zet de gelatine blaadjes vast in het water en laat deze 5 min. weken.
 5. Meng de kwark, eiwitpoeder, cacao, sucralose, 50 gram granola en 60 gram pure chocolade (in kleine stukjes gebroken) zodat er een egale massa ontstaat. Goed doorroeren!
 6. Doe de diepvries frambozen in een blender en blend tot ze helemaal fijn zijn.
 7. Doe deze vervolgens in een pannetje tot er een saus ontstaat en voeg de gelatine toe. Goed doorroeren tot alles met elkaar vermengd is.
 8. Nu moet je even wachten tot de frambozen ‘saus’ wat is afgekoeld. Je kunt het namelijk niet (als het nog zo warm is) direct bij het koude kwarkmengsel doen. Als het niet meer heet is, giet je de frambozen bij het kwarkmengsel en roer dit vervolgens goed door tot er een egale massa is ontstaan.
 9. Nu kan je het alvast proeven. Smaakt het zoals je wilt? Moet het iets zoeter? Dan kan je nu nog extra sucralose toevoegen of andere zoetstof. Dit is geheel naar smaak.
 10. Als het naar wens is, haal dan de bodem uit de koelkast en giet het mengsel erop. Goed verspreiden en laat het vervolgens ± 3 uur opstijven in de koelkast.
 11. En klaar is je kwarktaart! Top het af met wat frambozen en wat muntblaadjes voor een mooi kleurcontrast.
gezonde kwarktaart

Leave a Reply