Skip to main content

Heerlijke dumplings met gehakt maken? Dit recept is onwijs lekker, snel en makkelijk. Ik heb ook een begeleidende video om je te laten zien hoe je ze ‘t beste kunt vouwen!

’We verschillen enorm op dat gebied’

Mijn vriend en ik eten bijna nooit samen. Sterker nog; we eten altijd apart. Toen ik net begon met vloggen kreeg ik hier heel veel reacties op: ‘Waarom eten jullie nooit samen? Waarom eten jullie altijd allebei iets anders?’ Nou, mijn vriend en ik verschillen enorm op dat gebied. Ik houd van wat aparte dingen en veel kruiden en hij heeft het liefst zo simpel mogelijk zonder te veel poespas. Maar soms probeer ik dingen uit waar hij wel nieuwsgierig naar wordt en wat hij op gegeven moment toch wilt proeven.

Zoals met deze dumplings.

dumplings met gehakt

Test 1,2,3

Het kostte een tijdje om zelf te ontdekken hoe ik deze mini pasteitjes het beste kon vullen, vouwen en bereiden, maar toen ik het eenmaal onder de knie had maakte ik ze steeds vaker. En toen zei mijn vriend: ‘Kan je die eens een keer maken met alleen gehakt en misschien wat ui?’ Tuurlijk! En guess what: hij vind ze nu heerlijk! Hij heeft me zelfs een paar keer uit spontaan gevraagd of ik die nog een keer voor hem wou maken. En dat vind ik erg leuk!

He loves it!

Een week terug stond ik om 8:00 ‘s ochtends in de keuken om deze dumplings voor hem te bereiden zodat hij die tijdens zijn late dienst kon eten. Want met alleen een magnetron op werk kom je niet veel verder dan kant-en-klaar maaltijden. Deze vleeshapjes zijn ideaal voor hem want hij kan ze eten zonder bestek, staand, zittend, aan z’n bureau, terwijl hij wandelt… Hij is er gek op!

dumplings met gehakt

Niet ‘super healthy’

Toen ik de foto’s deelde op mijn Instagram stories kreeg ik veel reacties van dames die zeiden: ‘deel je dit recept ook nog op jouw blog? Lijkt me heerlijk!’ Ik was het eerst niet van plan, want het is niet zo’n super healthy gerecht, maar als er vraag naar is, waarom niet!

Potstickers

Daarom deel ik vandaag mijn recept voor dumplings. Ik noem ze ook wel ‘potstickers’ omdat ik ze in de pan bak tot de bodem krokant en lichtbruin wordt en dan stoom ik ze verder gaar. Maar hoe dit allemaal in z’n werk gaat ga ik je allemaal uitleggen dus ik zou zeggen: loop naar je keuken, we gaan aan de slag!

dumplings met gehakt

Dumplings maken – Het recept

5 from 1 reviews
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Porties: 3
Ingrediënten
 • Dumpling vellen (uit de vriezer in de lokale toko)
 • Half om half gehakt of ander gehakt naar keuze
 • Lente ui
 • Kruiden naar smaak:
 • Paprikapoeder
 • Peper
 • Zout
 • Cajunkruiden
 • Gehaktkruiden
Instructies
 1. Zorg dat de dumpling vellen ontdooid zijn en dat ze goed op kamertemperatuur zijn, anders kan je er niks mee.
 2. Bak het gehakt rul en bruin en voeg dan de kruiden toe. Ik doe dit altijd op gevoel en proef tussendoor of het goed smaakt. Belangrijk is om echt genoeg smaak toe te voegen omdat dit uiteindelijk is wat je proeft als je een hapje van je dumpling neemt.
 3. Nu kan je nog lente ui toevoegen, maar dit is optioneel. Dit recept is vrij basic haha.
 4. In de onderstaande video kan je vanaf 5:15 zien hoe ik de velletjes vul en vouw.
 5. Zodra het gehakt mengsel klaar is moet je deze heel goed laten afkoelen. Echt tot het koud is en dan pas vullen, anders werkt het niet fijn met de dumpling vellen.
 6. Zie het onderstaande plaatje en de video om duidelijk te zien hoe ik ze vouw.
 7. Zodra alles gevouwen is zet je de dumplings weer in dezelfde pan waar je het gehakt ook in hebt gebakken. Het vet van het gehakt wat overgebleven is in de pan is goed genoeg om de dumplings in te bakken voor een mooie bruine kleur.
 8. Als ze mooi bruin zijn aan de onderkant neem je 40 ml water (koud) en houd je het deksel van je pan in de aanslag. Zodra je het water in de pan giet, moet je meteen (!) het deksel op de pan zetten om alle stoom te vangen. Laat het een minuut of twee zo staan tot al het water is verdampt en de stoom is verdwenen.
 9. Even kort laten na bakken en kijk aan de onderkant of ze mooi bruin zijn. Anders kan je ze nog even kort op laten staan tot het gewenste resultaat bereikt is.
 10. En dat is het! Eetsmakelijk!

Dumplings how to: Vanaf 5:15

Wees creatief

In principe kan je met deze dumplings alle kanten op. Je kunt ze vullen met allerlei ingrediënten en alles wat je lekker vindt. Vegetarisch vlees, kip gehakt, tonijn… Noem maar op, alles is mogelijk. Je hebt nu de basis dus laat je creativiteit de vrije loop en bak heerlijke dumplings! Nom, nom, nom…

Leave a Reply