Skip to main content

Vind je het lastig om je doelen te behalen? Dat is verleden tijd met de ‘als…dan’ methode en mijn gratis motivatie kalender voor januari 2019!

Ben jij al ‘ready as can be’ voor het nieuwe jaar? Of heb je nog heel wat wilde plannen in je hoofd zitten die je nog even op een rijtje moet zetten? Wat je huidige status ook is, vandaag deel ik de eerste motivatie kalender voor 2019 en jij kunt hem gratis downloaden! Daarbij heb ik nog wat praktische tips bij het stellen van doelen zodat je het nieuwe jaar glansrijk kunt beginnen.

De ‘als…dan’ methode

Een doel stellen is één, maar ze ook daadwerkelijk uitvoeren en in actie komen is vereist om ze een succes te maken. Het is lastig om nieuwe, permanente gewoontes te ontwikkelen, omdat zo’n doel vaak allerlei uitdagingen met zich meebrengt. Want als het je niet uitdaagt, is je doel misschien wel te klein. Wanneer je iets in je hoofd hebt wat je dit jaar wilt gaan realiseren, is de eerste stap om het op te schrijven! Wist je dat het opschrijven van je doelen er daadwerkelijk voor zorgt dat de kans groter is dat je hem ook daadwerkelijk behaald? De kracht van schrijven is enorm groot en het helpt je om duidelijke acties te formuleren en valkuilen in beeld te brengen. Dit wordt ook wel het ‘if…then’ principe genoemd, of de ‘als…dan’ methode.

Vaak stellen we een doel en spreken we deze alleen maar uit: ‘Ik ga eerder naar bed.’ ‘Ik ga geen junkfood meer eten.’ ‘Ik wil 3 keer per week sporten.’ Vervolgens blijft het daarbij en worden er geen concrete acties genomen om dit doel ook daadwerkelijk te behalen. Als je aan de slag gaat met de ‘als…dan’ methode is de kans veel groter! Waarom? Omdat je je valkuilen in beeld brengt en concreet gaat plannen. Voorbeeld:

‘Als het half 10 is, dan ga ik me klaarmaken om naar bed te gaan.’
‘Als het zaterdag is, dan mag ik van mezelf iets van de Mc Donalds.’
‘Als ik maandag na werk vrij ben, dan ga ik sporten.’

bereik je doelen met de als dan methode

Een concreet plan van aanpak

Door concrete momenten vast te leggen wanneer je iets gaat doen voor je doelstelling, is het voor je hersenen veel gemakkelijker om die actie ook daadwerkelijk te voltooien. Dit komt doordat je al gelijk hebt vastgelegd ‘wanneer’ je iets gaat doen en wat er dan gebeurd. Hierdoor hoef je er niet over na te denken en is er al een concreet plan van aanpak ontstaan. Dit is ideaal, want zodra je op maandag van je werk komt weet je dat het tijd is om te sporten. Je hebt momenten vastgelegd en op die tijdstippen ga je bezig voor je doelstelling. Zie dit als een vaste afspraak met jezelf. Hierdoor is het ook makkelijker om gefocust te blijven en ook daadwerkelijk in actie te komen.

Kleine stapjes voor succes

Dit in tegenstelling tot wanneer je deze doelen van de ene op de andere dag wilt doorvoeren en behalen. Vanuit het niets ga je 3 keer sporten, maar dat is een enorme verandering. Je hebt nooit eerder zo vaak gesport en hierdoor kan het je een overweldigend gevoel geven. Zonder kleine stapjes als aanloop naar deze doelstelling, is het gedoemd te falen. Daarom werkt het beter om echt doelen te stellen met een bijbehorend plan, dan alleen goede voornemens uit te spreken.

Doelen geven je leven richting en door kleine tussenstappen voel je je sneller ‘voldaan’, omdat je die tussenstappen steeds behaalt. Je vertrouwen groeit en je laat jezelf zien dat je het écht in je hebt om deze verandering permanent door te voeren. Hierdoor blijf je in de juiste richting handelen en ontwikkel je nieuwe gewoontes.

Motivatie kalender januari 2019

Om je op weg te helpen deel ik iedere maand een gratis kalender. Dit is bedoeld om je te motiveren en te activeren, zodat je jouw doelen opschrijft en er ook daadwerkelijk voor gaat! Het is voornamelijk gericht op het bijhouden en plannen van je workouts, maar je kunt natuurlijk alles opschrijven wat je wilt. Ik zou zeggen volg de onderstaande stappen en download de allereerste kalender. Tijd voor actie!

Gratis downloaden

Je kunt de motivatie kalender gratis downloaden vanaf mijn download pagina. Het enige wat je daarvoor moet doen is je inschrijven en vervolgens krijg je het wachtwoord om de pagina te bekijken.

LET OP:

Zorg er wel voor dat je eerst je inschrijving bevestigd! Als je niet bevestigd, ontvang je de code namelijk niet. En je spamfolder ook in de gaten houden, daar kunnen de mailtjes soms ook in belanden! En sla je wachtwoord ergens op zodat je ‘m later (bij nieuw materiaal) weer kunt gebruiken.

Help ik ben mijn wachtwoord kwijt!

Zoek even terug in je mailbox en zorg dat je de bevestigingsmail weer naar boven haalt. Daar vind je het wachtwoord weer en kan je ‘m direct invullen op de pagina. Kan je hem echt niet vinden? Stuur dan even een berichtje op Instagram of een mailtje naar info@fitaddict.nl!

Heb je het wachtwoord al? Gelijk downloaden!

Heb je het wachtwoord al? Ga dan direct door naar de gratis downloads!

bereik je doelen met de als dan methode

10 Comments

Leave a Reply