Skip to main content

Sinds een week ben ik weer aan het trainen met een trainingsschema. Dat bevalt erg goed! Ik kan concrete doelen stellen en ik kan me beter focussen op mijn progressie. Dit schema kan jij ook gebruiken, want je kunt ‘m nu gratis downloaden!

Waarom trainen met een trainingsschema?

Als je altijd hetzelfde doet, hoe kan je dan blijven groeien en ontwikkelen? Het is super belangrijk om eens in de zoveel tijd je trainingsschema om te gooien. Niet alleen omdat het ook een keer gaat vervelen om continu hetzelfde te doen, maar om je lichaam uitdaging te bieden. Het is goed om ongeveer om de 6-8 weken je schema aan te passen, maar dit kan per persoon verschillen. Je kan er ook voor kiezen om voor een langere tijd consistent te blijven, omdat het zo kan zijn dat je lichaam meer vooruitgang boekt wanneer je een lange tijd hetzelfde doet. Dit is dus even ontdekken en testen wat voor jou het beste gaat werken. Luister dus ten alle tijden naar je lichaam!

Hieronder ga ik nog iets dieper in op waarom verandering in je schema goed is voor je lichaam:

1. Je lichaam raakt gewend aan je trainingsschema

Wanneer je lange tijd achter elkaar dezelfde workout uitvoert, weet je lichaam steeds beter wat er komen gaat. Het word voorspelbaar en je raakt gewend. Dit resulteert in minder- tot geen spierpijn en minder spiergroei. Ik zeg niet dat je totaal geen resultaat meer krijgt als je continu hetzelfde doet, maar het kan je verder brengen wanneer je je lichaam opnieuw prikkelt. Zoals ik net in het introductie tekstje al schreef kan het zijn dat je lichaam wél goed reageert op een lange tijd hetzelfde doen en consistent blijven, dus hiermee zou je even wat moeten experimenteren.

2. Uitdaging

Er is geen uitdaging meer. Switch de boel even lekker op en doe wat leuke nieuwe oefeningen. Blijf jezelf op allerlei manieren uitdagen en zo blijft het leuk. Maar, als je weet dat de oefeningen die je nu doet, werken, verander ze dan in de basis niet, maar probeer ze eens anders uit te voeren. Doe je bijvoorbeeld altijd bench press met dumbbells? Pak dan nu eens een tijdje de stang. Zo kan je blijven variëren met minimale veranderingen.

3. Je spieren choqueren

Wanneer je om de 6-8 weken je schema veranderd, zul je merken dat je de eerste paar dagen enorm veel spierpijn hebt, want je lichaam denkt: Hé! Wat gebeurd hier, dit ken ik niet. Je spieren worden gechoqueerd waardoor je uiteindelijk weer beter spiermassa op kunt bouwen. Natuurlijk weten je spieren niet welke oefening je uitvoert, maar het voelt wel de ‘spanning’ op de spieren. Wanneer je de spanning verhoogt, door dus meer gewicht te liften, krijgt je lichaam een nieuwe prikkel waardoor je weer kunt groeien.

Wat kan je nog meer aanpassen?
– Volgorde van oefeningen
– Aantal sets
– Aantal reps
– De rustperiode tussen de herhalingen en sets

En niet te vergeten: je resultaten. Wat nou als je met je huidige schema geen resultaten boekt? Dan is het toch wel heel fijn om even wat nieuws te proberen zoals mijn trainingsschema voor cutten! Wellicht dat je lichaam hierdoor een boost krijgt en zo kan je ontdekken wat voor jou het beste werkt. Want geen één lichaam is hetzelfde. Ben je momenteel niet aan het cutten maar wil je kracht en spiermassa opbouwen? Dan moet je hier maar eens kijken.

Gratis download

Het eerste deel van mijn cut trainingsschema is nu gratis te downloaden. Dit is het schema voor benen, biceps en buik. Exact wat ik doe tijdens mijn trainingen op het moment. Het schema is voor 6 weken. Ik beweer hiermee niet dat dit dé manier is om te trainen tijdens het cutten, ik deel gewoon wat voor mij werkt en wat ik op dit moment doe, aangezien ik hier altijd veel vragen over krijg. Veel succes!

Aan de slag!

Nu je de achtergrond informatie hebt bij dit schema is het tijd om aan de slag te gaan. Je kunt het hele schema gratis downloaden vanaf mijn download pagina. Het enige wat je daarvoor moet doen is je inschrijven en vervolgens krijg je het wachtwoord om de pagina te bekijken.

LET OP: Zorg er wel voor dat je eerst je inschrijving bevestigd! Als je niet bevestigd, ontvang je de code namelijk niet. En je spamfolder ook in de gaten houden, daar kunnen de mailtjes soms ook in belanden!

Heb je het wachtwoord al? Ga dan direct door naar de gratis downloads!

2 Comments

Leave a Reply