Skip to main content

Laatst postte ik op mijn Instagram een heerlijk salade recept. Het is eenvoudig te maken en super high protein. Daarbij bevat het ook nog eens een van de populairste vruchten van dit moment: de avocado! Dus heb je lekkere trek en zin in een gezonde lunch of diner? Lees dan snel door voor het volledige recept.

Vooral op de warme zomerdagen merk ik aan mezelf dat ik minder trek heb. Een warme maaltijd is vaak ‘te warm’ en niet fijn om te eten. Daarom biedt een salade de perfecte uitkomst. En wat is beter dan er een eten die voedzaam, lekker en snel klaar is?!

Ook heb ik in deze high protein & low carb salade de avocado verwerkt. Wist je dat avocado behoorlijk veel calorieën bevat en dat het een vrucht is? Ik was altijd in de veronderstelling dat een avocado een groente is, omdat fruit normaal gesproken zoet smaakt en niet zo hartig als dit groene ding. En nou ik toch bezig ben met ‘weetjes’ over deze vrucht, vind je dit misschien ook wel leuk om over de avocado te weten:

– Ondanks dat de avocado veel calorieën bevat, is het alles behalve ongezond. Het zit vol gezonde vetten die je snel energie geven zonder dat deze je bloedsuikerspiegel omhoog gooit.

– Een rijpe avocado is soms nogal lastig te vinden, maar hier heb ik een kleine truc voor. Misschien ken je hem al wel! Je kan dat steel dingetje er van af halen en daaronder kijken. Zie je een groen stukje? Dan is hij rijp en ‘ready to eat!’

– Is je avocado nog niet rijp? Schil hem met een mesje en schaaf wat rasp over een salade of een ander gerecht zoals een wokschotel. Is ‘ie juist té zacht geworden? Gooi hem dan niet weg (daar zijn ze echt te duur voor) en doe hem door een smoothie voor een ‘smooth’ effect haha.

avocado salade

Oké, klaar met avocado feitjes! Tijd voor het recept:

5 from 1 reviews
Avocado komkommer tonijn salade - High protein & Low carb!
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Recept type: Salade
Porties: 1
Ingrediënten
 • Halve komkommer
 • 2 blikjes tonijn (mag ook minder, naar smaak)
 • Handje gebakken uitjes
 • 1 hele avocado
 • 30 gram light mayo
 • Paar drupjes srirracha
 • Scheutje reduced salt soya saus
 • Peper en cajun kruiden
 • Garnering: zwarte sesamzaadjes
 • Optioneel: chorizo worstjes
Instructies
 1. Snijd de komkommer in dunne plakjes en leg in een grote schaal.
 2. Snijd nu de avocado open, verwijder de pit en snijd in het schilletje in blokjes.
 3. Open je blikjes tonijn en doe hierbij 30 ml light mayo, een paar drupjes srirracha, peper en cajun kruiden. Goed mengen!
 4. Voeg nu alles bij elkaar. De komkommer, avocado, tonijn, en als topping een paar gebakken uitjes. Als toevoeging kan je nog wat wasabi toevoegen (is echt heel lekker!) of een broodje om het wat meer een maaltijd te maken. Een deel van je salade op een broodje en de rest 'zo' opeten. Heerlijk!
Voedingswaarden
Portie: 1 Calorieën: 580 Vet: 33 Verzadigd vet: 5 Transvetten: 0 Koolhydraten: 17 Suiker: 1 Vezels: 10 Eiwitten: 57 Cholesterol: 0
 

Dit is mijn favoriete salade op dit moment want het heeft van alles wat. Groenten, eiwitten, gezonde vetten en een klein beetje crunch van de gebakken uitjes. En onthoud dat als je er een broodje bij doet, dat de calorieën daarvan nog niet meeberekend zijn in dit recept dus die komen er nog bij.

Geniet er van!

avocado salade

2 Comments

Leave a Reply