Skip to main content

Gezond kan zó lekker zijn! Dat proef je wel zodra je deze gezonde chocolade muffins mét proteïne hebt geproefd. Daarbij zijn ze ook lactose vrij en geschikt voor het FODMAP dieet.

Zo goed gelukt

Too good to be true? Ja dat dacht ik eerst ook toen ik een hap van deze onwijs lekkere chocolade muffins nam. Holy moly wat zijn deze goed gelukt! Ideaal als snel ontbijt of heerlijke snack tussendoor. Op welk moment je er ook een eet, het maakt niet uit want één ding is zeker: het is gegarandeerd genieten!

gezonde chocolade muffins

Geen tijd? Geen probleem!

Ik vind muffins altijd ideaal voor drukke ochtenden. Als ik naar werk moet wil ik echt geen tijd besteden aan een uitgebreid ontbijt en het liefst wil ik gelijk iets kant en klaar kunnen pakken. En dat kan met deze chocolade muffins!

Lactose vrij én FODMAP proof

Ben je lactose intolerant of volg je het FODMAP dieet? Dan kan je deze muffins ook gewoon eten. De chocolade whey die ik voor dit recept heb gebruikt is die van Dymatize (iso 100 in Gourmet chocolate). Dit is een isolaat eiwitpoeder waarvan de lactose er vrijwel helemaal uit gefilterd is. Veilig voor lactose intolerantie dus! Ook zitten er geen ingrediënten in die je darmen nadelig kunnen beïnvloeden. Daarom zijn ze ook geschikt als je het FODMAP dieet volgt. Pas dan wel op met de kaneel en koekkruiden. Teveel hiervan is daarvoor niet ideaal. Je kunt er ook voor kiezen om deze weg te laten.

gezonde chocolade muffins

Klaar voor een energieboost?!

In bijna ieder recept die ik maak wil ik altijd iets van extra eiwitten toevoegen. Dit is goed voor je spieren en het herstel daarvan. Daarbij geeft het ook voor een langere tijd een verzadigd gevoel en dat is natuurlijk wat we allemaal graag willen. En energie, dat willen we ook graag en dat ga je zeker ook uit deze bruine cakejes halen. De havermout, pure choco, yoghurt, eieren en de bananen geven je een instant boost, dus ik zou zeggen: pak al je bakspullen, we gaan aan de slag!

Dit recept is goed voor 6 grote muffins.

5 from 1 reviews
Gezonde chocolade muffins mét proteïne | Lactose vrij | FODMAP proof
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Too good to be true? Ja dat dacht ik eerst ook toen ik een hap van deze onwijs lekkere chocolade muffins nam. Holy moly wat zijn deze goed gelukt! Ideaal als snel ontbijt of heerlijke snack tussendoor. Op welk moment je er ook een eet, het maakt niet uit want één ding is zeker: het is gegarandeerd genieten!
Geschreven door:
Recept type: Snack
Porties: 6
Ingrediënten
 • 130 g havermout meel
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 30 gram choco whey
 • 120 g alpro naturel yoghurt
 • 30 g coconut oil, gesmolten
 • 3 bananen (rijp)
 • 2 eieren
 • 50 g 85% chocolade (Lindt)
 • 1 tl kaneelpoeder
 • 1 tl koekkruiden
 • 1 tl vanille aroma
 • 1,5 tl bakpoeder
 • Snufje zeezout
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 180 Celsius
 2. Meng de havermout meel, cacaopoeder, whey en alle kruiden bij elkaar en meng goed. Zorg er ook voor dat eventuele klontjes van de cacaopoeder goed fijn gemaakt zijn.
 3. Doe de twee eieren in een ander bakje en doe hier de yoghurt bij. Even mengen met een vork tot het een geheel is. Zet de coconut oil even in de magnetron tot het helemaal vloeibaar is en laat goed afkoelen. Voeg dit dan ook toe aan dit mengsel.
 4. Pak een blender (Nutribullet bijvoorbeeld) en pureer daarin de 3 bananen. Roer deze door het eiermengsel.
 5. Doe het natte mengsel bij de droge ingrediënten en mix het goed door elkaar.
 6. Neem 50 gram pure chocolade en doe dit in een stevig zakje. Sla flink hard met het zakje op het aanrecht om er kleine stukjes van te maken. Mix deze vervolgens ook door het mengsel.
 7. Giet in vormpjes en bak ze op 180 graden voor zo’n 30 min!
gezonde chocolade muffins

Tijd om te genieten!

Even laten afkoelen, en dan is het tijd om lekker op de bank te ploffen met een heerlijke kop thee en een van je versgebakken muffins erbij. Heerlijke verantwoorde en gezonde snack voor ieder moment. Geniet ervan en laat het me weten als je ze gemaakt hebt! Ik ben benieuwd naar jullie creaties. Tag me op social media!

gezonde chocolade muffins

8 Comments

Leave a Reply