Skip to main content

Bananenbrood is een heerlijke snack of ontbijt en daarbij ook handig mee te nemen als snack voor tussendoor. Met dit recept maak je een heerlijke chocolade bananenbrood met extra proteïne en blauwe bessen.

This is a first

Heel eerlijk, voordat ik dit recept bedacht had ik nog nooit eerder bananenbrood gemaakt. Hoewel het recept in de basis veel lijkt op mijn all time favorite muffins, smaakte het wél anders. De volle, rijke chocolade smaak in combinatie met de zachte blauwe bessen maakt het echt een onwijs lekkere cake. Ik had de blauwe bessen er bij toeval doorheen gedaan omdat ik die dag naar de markt was geweest. Vaak is fruit van de markt niet lang goed te houden, daarom besloot ik deze door mijn cake te doen. En dat was een hele goede keuze!

bananenbrood

Laat dit absoluut niet weg!

De cake is vol, smeuïg en door de toevoeging van de bessen heb je hier en daar een ‘verrassing’ door je bananenbrood. Hier en daar een hapje met een blauwe bes erin, is echt een super toevoeging. Ik denk dat ik het lang niet zo lekker had gevonden als deze er niet doorheen zaten, dus als je het recept wilt aanpassen en de blauwe bessen wilt weglaten, kan ik je dit absoluut afraden!

bananenbrood

Houdbaarheid

Dit bananenbrood vult een heel cakeblik, dus je krijgt een behoorlijk brood. Handig is om de helft in te vriezen (dit blijft tot een maand goed!) en de andere helft in plakjes te snijden en in de koelkast te bewaren. Voor gebruik doe ik een plakje even kort in de magnetron (ongeveer een minuut) want dan smaakt hij net zoals wanneer hij net uit de oven komt!

Chocolade bananenbrood met proteïne en blauwe bessen

5 from 1 reviews
Bananenbrood met chocolade, blauwe bessen en extra proteïne
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Recept type: Snack
Porties: 12
Ingrediënten
  • 130 gram havermout meel
  • 50 gram cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 3 grote rijpe bananen
  • 120 gram coconut oil
  • 2 scoops dymatize iso
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille
  • 45 gram lindt 85% in stukjes
  • 110 gram verse blauwe bessen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng de havermout meel, cacao, bakpoeder, zout, proteïne poeder en de stukjes chocolade met elkaar in een grote kom.
  3. Doe vervolgens 3 bananen in een keukenmachine en blend tot er een gladde massa ontstaat.
  4. Smelt de coconut oil in de magnetron en doe dit bij het ei, vanille en de bananen. Goed mengen tot alles met elkaar is verenigd.
  5. Doe daarna het natte bij het droge en mix dit goed door elkaar. Vergeet niet goed over de bodem van de kom te schrapen om alles mee te pakken.
  6. Voeg tot slot de blauwe bessen toe en schep voorzichtig om.
  7. Doe een bakpapiertje in je bakvorm en giet het mengsel erin. Top af met wat losse chocolade stukjes.
  8. Bak voor zo’n 50 minuten en check dan even of een satéprikker er schoon uit komt. Als dit het geval is, is ‘ie klaar! Anders nog even 5-10 minuten laten bakken.
Voedingswaarden
Portie: 1 Calorieën: 224 Vet: 13,7 Koolhydraten: 18,8 Suiker: 5,1 Vezels: 3,6 Eiwitten: 8,2
bananenbrood

bananenbrood

One Comment

Leave a Reply