Skip to main content

Op zoek naar een perfect recept voor een heerlijke gezonde brownie? Dan heb je het juiste artikel gevonden! Vandaag deel ik mijn Proteïne choco cocos brownie en die is om te smullen…

Proteïne Choco Cocos Brownie

Brownies, wie houdt er nou niet van? Ik ben er ook gek op! De volle, smeuige smaak, donkere chocolade en overheerlijke variaties, I can’t get enough. Daarom werd het de hoogste tijd voor mijn eigen variatie: proteïne choco cocos brownie. Ja, een hele mond vol, maar dat is niet erg want het zal je heerlijk smaken!

gezonde brownies

Baking mode: ON.

Ik merk dat ik de laatste tijd weer flink in mijn ‘baking modus’ kom. Of het nou aan het weer ligt of gewoon mijn drang naar gezondere vervangers voor alles wat nu niet helemaal in mijn cut fase past, het uit zich in de meest heerlijke creaties. Helaas gaan niet alle ‘try out’ baksels meteen goed, want ik heb laatst zelfs 3 keer dezelfde muffins geprobeerd te maken die keer op keer mislukten. Tja, dat hoort er ook bij.

Gelukkig is deze gezonde brownie een absolute winner en daarom verdient hij een prachtig plekje hier op mijn blog. Nóg veel lekkerder met wat gesmolten pure chocolade erover of een snufje poedersuiker. Nou, heb ik je al enthousiast gekregen voor het recept? Let’s bake!

gezonde brownies

Gezonde brownie – Het recept

5 from 1 reviews
Gezonde brownies met proteïne en kokos - To die for!
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Recept type: snack
Porties: 8
Ingrediënten
 • 2 scoops (60 gram) chocolade isolaat (ik gebruik Dymatize ISO)
 • 1 grote eetrijpe avocado
 • 170 gram honing
 • 170 gram ongezoete appelmoes
 • 3 grote eieren
 • 65 gram coconut meel
 • 65 gram cacao
 • 1 theelepel vanille extract
 • 1 theelepel bakpoeder
 • snufje zout
Instructies
 1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote blender / ‘food processor’ ik gebruik hiervoor een ronde hakmolen met onderin een groot mes. Dit maakt het super makkelijk want nu is het alleen nog maar een kwestie van alle ingrediënten hier in doen, blenden en in je bakvorm gieten.
 2. Zorg ervoor dat je je bakblik goed invet met bakspray of gebruik bakpapier zodat je de brownies makkelijk uit het blik kunt halen.
 3. Bak de gezonde brownies voor zo’n 20-30 minuten op 170 graden. Hoe korter je ze bakt, hoe smeuiger ze worden. Ik heb de mijne voor de volledige 30 minuten erin gelaten en ze zijn heerlijk luchtig en stevig geworden!
Voedingswaarden
Portie: 1 Calorieën: 230 Vet: 7,7 Koolhydraten: 30 Suiker: 19,6 Vezels: 6,1 Eiwitten: 12,6
gezonde brownies

Inspired by…

Een deel van dit recept is gebaseerd op de chocolade mousse die ik vorig jaar maakte. Ook op basis van isolaat, avocado, honing en cacao. Die is ook zeker de moeite waard! Ik hoop dat je deze brownies lekker gaat vinden, maar ik denk dat daar geen twijfel over mogelijk is. Geniet er lekker van!

Leave a Reply