Skip to main content

Ik ben al een tijdje aan het experimenteren met allerlei soorten eten om heerlijke Kerst recepten voor jullie te ontwikkelen. Helaas zijn er al een paar mislukt, maar dit is echt een topper: Heerlijke, rijke en gezonde Chocolade Mousse! Dit. Wil. Je.
chocolade mousse

Chocolade Mousse, gezond?!

Ja! Je leest het goed, deze chocolade mousse is gezond! Er komt namelijk geen suiker, chocolade of iets anders ongezonds aan te pas maar toch is het een heel rijk en vullend toetje en smaakt het net als een ‘echte’ chocolade mousse. Na een paar keer proberen heb ik eindelijk de juiste verhouding te pakken gekregen en heb ik er zelfs eiwitpoeder aan toe kunnen voegen voor een high protein Kerst dessert!
chocolade mousseDit recept heeft vrijwel alleen maar voordelen en het is ook nog eens onwijs makkelijk te maken. En met nog geen 300 calorieën per portie is het al helemaal ideaal. Alle suikers in dit recept zijn afkomstig van honing en de zoetheid is te danken aan de bijna calorie-loze Sucralose die je kunt kopen bij de Albert Heijn! Daarbij heb ik ook nog een optie toegevoegd om fruit bij dit dessert te serveren. Je kunt namelijk de optionele frambozen topping erbij maken om het recept net dat beetje extra te geven. Dus ben je klaar voor het recept? Daar komt ‘ie!

chocolade mousse

Chocolade Mousse – Het recept:

5 from 1 reviews
Kerst recept: Onwijs Lekkere, Rijke en Gezonde Chocolade Mousse!
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Hét recept voor een onwijs lekkere, rijke en gezonde chocolade mousse!
Geschreven door:
Recept type: Kerst Dessert
Porties: 2
Ingrediënten
 • 1 grote avocado
 • 50 ml honing
 • 3 eetlepels sucralose poeder (Albert Heijn)
 • 30 gram chocolade whey (Optimum Nutrition Gold Standard)
 • 1 theelepel vanilla extract
 • 30 gram ongezoete pure cacao poeder
 • Snufje zout
 • ----Frambozen topping----
 • 80 gram diepvries frambozen
 • 25 ml honing
 • 10 ml water
Instructies
 1. Ontpit de avocado en snijd in blokjes
 2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en blend tot er een glad geheel ontstaat
 3. De chocolade mousse is nu klaar en plaats deze in een feestelijk schaaltje of in mijn geval een ijscoupe/cocktail glas
 4. Optioneel is de frambozen topping die je maakt door 80 gram frambozen te mengen met 25 ml honing en 10 ml water. Ook dit kan allemaal tegelijk in de blender en dit doe je dan als 'topper' bovenop de mousse. Heerlijk als je niet alleen maar een choco mousse wilt serveren maar er ook iets van fruit bij wilt doen!
 5. Dit recept maakt twee porties
Voedingswaarden
Portie: 1 Calorieën: 295 Vet: 14,3 Koolhydraten: 27,9 Suiker: 19,8 Vezels: 5 Eiwitten: 16,2
chocolade mousse
Ik zou zeggen geniet er lekker van, want met zo’n lekker dessert kan je niet anders dan genieten! En wetende dat het ook nog gezond is, geeft het je al helemaal een goed gevoel. Dit is een knaller voor ieder moment maar vooral voor ‘t Kerstfeest van 2017. Enjoy!
chocolade mousse

3 Comments

Leave a Reply