Skip to main content

Lekker eten, maar geen zin in al die calorieën? Dit is echt dé must-have lijst met alle gezondere opties van ongezonde producten die nu verkrijgbaar zijn in de supermarkt!

Je bent aan het afvallen of een gezondere leefstijl gestart en je gaat super goed… En dan: het weekend staat voor de deur en je krijgt enorm zin in iets lekkers, maar je wilt niet meteen duizenden calorieën naar binnen werken. Wat doe je dan? Juist! Je checkt deze lijst en kiest een gezondere optie voor een relatief ‘ongezond’ product!

En van te voren even een disclaimer: er is niks, maar dan ook niks mis met lekkere, minder gezonde producten! Alles in balans.

Sometimes, you just need it.

Laten we wel wezen: pizza, hamburgers, ijs en al dit soort voedingsmiddelen zijn gewoon lekker en je hebt ze op z’n tijd nodig. Je kunt er niet omheen want het is puur genieten en goed voor je ziel! Maar ja, al die extra calorieën zijn niet heel chill dus moeten we onze inname hiervan beperken om toch een beetje in shape te blijven, haha.

Zo veel ‘healthy’ lekkernijen!

Gelukkig zijn er tegenwoordig zó veel lekkere en gezondere opties voor onze ‘guilty pleasures’. Hierdoor kan je ook tijdens het afvallen of droog trainen nog steeds blijven genieten van voeding wat smaakt en voelt als een ‘cheat!’ De inspiratie voor dit artikel is ontstaan door mijn huidige journey. Ik ben nu aan het afvallen, maar het voelt niet alsof ik restrictief ben doordat er zoveel lekkere vervangers zijn! Ik heb al eens een lijst gemaakt met gezondere vervangers, maar dit is net even anders en meer productgericht. Enneh, ook heel fijn: al deze producten zijn gewoon verkrijgbaar bij de Albert Heijn of de Jumbo! Dus, ben je klaar voor deze heerlijkheden? Let’s go!

Gezondere opties magioni

1. Magioni pizza

Of het hierbij nou gaat om de bodems, de kant-en-klare pizza’s of de twisters van de bakkerij; Magioni is gewoon geweldig! Het is niet per se echt laag in koolhydraten en het bevat ook geen enorme berg proteïnen, maar het is wél lager in calorieën en er is groente in verwerkt. Dat maakt deze producten zo top. Daarbij smaakt het ook nog eens onwijs lekker, dus voor mij is het echt een win-win situatie.

Verkrijgbaar bij: AH & Jumbo
Mijn favorieten: Bloemkoolbodem, Beef Bastard, Cheesy Margherita en natuurlijk de Skinny Salami!
gezondere opties

2. Oppo / Halo Top & Breyers

Ik heb van dit ijs bijna iedere smaak gehad en ik heb een uitgesproken mening kunnen vormen, haha. Sommigen zijn echt niet te vreten, maar als je weet welke smaken echt lekker zijn, wil je niet anders meer. Met vaak maar 300-400 calorieën per hele (!) bak ijs, scheelt het toch heel wat als je het vergelijkt met een bak Ben & Jerry’s die al gauw 1000 calorieën aantikken.

Verkrijgbaar bij: AH & Jumbo
Mijn favorieten Oppo: Chocolate Hazelnut en Speculoos (to die for!)
Mijn favorieten Halo Top: Chocolate Chip Cookie Dough
Mijn favorieten Breyers: Vegan Peanut Butter & Cookies and Cream
gezondere opties

3. No Fairytales

Gezondere wraps / tortilla’s met iets minder koolhydraten en waar ook nog eens groente in verwerkt is? Dan denk je natuurlijk aan No Fairytales. Deze wraps zijn alles behalve een sprookje en ‘the real deal’ als je ‘t mij vraagt.

Verkrijgbaar bij: AH & Jumbo
Mijn favorieten: wortel en paprika wraps

gezondere opties

4. Ehrmann pudding

Ja jongens moet ik het hier nog over hebben? Als je me volgt op Instagram weten jullie dat ik over dit product razend enthousiast ben. Ik heb er denk ik wel tientallen story’s over geplaatst en kreeg veel reacties en DM’s van meiden die ook na één hap ‘hooked’ waren aan deze heerlijke pudding! Met maar 152 calorieën, 3 gram vet, 11 gram koolhydraten en 20 gram eiwitten zijn al mijn ‘healthy dessert’ wensen in vervulling gegaan!

Verkrijgbaar bij: AH & Jumbo
Mijn favorieten: alle smaken, maar de lekkerste is chocolade!

gezondere opties

5. Groente rijst

Ben je op een koolhydraatarm dieet of let je op de inname van je hoeveelheid koolhydraten? Dan kan groente rijst echt jouw ideale uitkomst zijn. Het bevat niets anders dan bloemkool en eigenlijk eet je dus gewoon een dikke berg groenten in plaats van rijst! Wat een mega win!

Verkrijgbaar bij: AH & Jumbo
Mijn favorieten: bloemkool- en broccoli rijst
gezondere opties

6. Courgette spaghetti

Het blijft niet alleen bij bloemkool en broccoli! Ook de courgette moet eraan geloven want ook van deze groente is een heel nieuw product ontwikkeld. Als je de courgette in een ‘spiralizer’ doet en ronddraait komen er allemaal lange slierten uit die precies lijken op spaghetti. Nou ja, ‘precies’… Met een groen randje dan ;-). Je kunt dit kant en klaar kopen in de winkel, maar het allerlekkerst vind ik het zelf gemaakt.

Verkrijgbaar bij: AH & Jumbo
Mijn favoriet: huisgemaakt met een spiralizer

gezondere opties

7. Blue Band chocospread

Joe, wie is er nou niet gek op Nutella?! Als je nu keihard ‘IK!’ roept, dan zitten we absoluut niet op 1 lijn. Dat lijkt me duidelijk. Nutella is heaven, maar pff, wat zit daar veel in! Wil je bewuster kiezen? Kies dan voor de Blue Band variant! Ja, ‘t is misschien niet het broodbeleg met de allerbeste macro’s, maar lekker is ‘ie wel. De suiker is in dit product vervangen door natuurlijke zoetstoffen, waardoor de chocopasta alsnog lekker zoet smaakt.

Verkrijgbaar bij: AH & Jumbo
gezondere opties

8. Snack a Jacks

Rijstwafels zijn een prima snack als je let op de hoeveelheid calorieën die je naar binnen werkt. Maar we moeten toch echt toegeven dat die dingen best saai worden na een tijdje. Droog, smakeloos en niet heel bijzonder (als je er niks op doet). Maar zie hier! Snack a Jacks zijn de ultieme uitkomst. Niet alleen hebben ze hartige én zoete smaken maar ze zijn ook nog eens beschikbaar in verschillende formaten. What’s not to love?

Verkrijgbaar bij: AH & Jumbo
Mijn favorieten: chocolate chip, caramel (met pindakaas!) en cheese.
gezondere opties

9. Minder suiker fruitspreads (AH)

Jam is op z’n tijd echt lekker. Een tijdje terug had ik een mega craving en toen ontdekte ik ik de ‘minder suiker fruitspreads’ bij de Appie. Ik had er niet veel van verwacht, maar ik werd positief verrast. Niet alleen lekker op brood maar ook op (proteïne) pannenkoeken!

Verkrijgbaar bij: AH & Jumbo
Mijn favorieten: framboos en viervruchten.

gezondere opties

10. Lipton Peach Zero

Jullie weten dat ik echt verslaafd ben aan Crystal Clear, maar deze Lipton Peach Zero komt toch wel heel dichtbij om deze verslaving te vervangen. My god, wat is dit lekker. Wel mega overpriced, maar goed, dat heb ik er wel voor over. Niet alleen smaakt dit drankje onwijs lekker, het bevat ook onwijs weinig calorieën en geen suiker (wel zoetstoffen).

Verkrijgbaar bij: AH & Jumbo
gezondere opties

11. Pure pindakaas 100% pinda

Skip die pindakaas met palmvet en andere toevoegingen! Nergens voor nodig, want pure pindakaas met 100% pinda’s is véél lekkerder. Het smaakt puur (joh) en het is super romig. Voor de hoeveelheid calorieën hoef je het niet te doen, want zoveel scheelt het niet met de normale (bewerkte) pindakaas.

Verkrijgbaar bij: AH & Jumbo
Favoriet: Pure pindakaas met stukjes noot van AH.

En dat zijn al mijn gezondere opties voor ongezonde producten! Ik vond het heel leuk om dit lijstje samen te stellen, want dit zijn echt dé musthaves voor een gezondere leefstijl. Alles in balans en natuurlijk op z’n tijd lekker blijven genieten van die New York Pizza of die bak Ben & Jerry’s!

Leave a Reply