Skip to main content

Op zoek naar een heerlijk dessert die er ook nog eens feestelijk uit ziet? Met deze gezonde protein chocolademousse verras je iedereen!

Nooit meer ‘echte’ chocolademousse!

Toen ik deze chocolademousse voor het eerst maakte was ik onwijs verbaasd. Ik nam een hapje en dacht: waarom eet ik nog ‘ongezonde’ mousse? Echt, als je deze hebt gehad wil je eigenlijk niet anders meer. Met een koude rijpe avocado en een paar andere eenvoudige producten kom je een heel eind. Het recept is makkelijk te maken, snel klaar en niemand zal ooit raden dat het gemaakt is met avocado en proteïne poeder!

chocolademousse

Perfect om te customizen

Er zijn een aantal opties voor dit recept. Je kunt er namelijk voor kiezen om alleen de chocolademousse te serveren, maar het leek me leuk om een gelaagd toetje te maken. Het ziet er erg feestelijk uit en de tussenlaag van kwark zorgt voor een frisse touch. Je kunt het volledig customizen door bijvoorbeeld vers fruit toe te voegen of andere elementen toe te voegen zoals een Oreo koekje. Laat je fantasie de vrije loop want met dit makkelijke basisrecept kan je werkelijk alle kanten op!

Belangrijk: zorg dat je avocado echt super rijp en zacht is. Als hij nog niet goed gerijpt is en er nog harde stukken in zitten, zal het niet lukken en krijg je korreltjes door je mousse!

Proteïne chocolademousse trifle – Het recept

5 from 1 reviews
Chocolademousse trifle met proteïne - Gezond kerst dessert!
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Recept type: Dessert
Porties: 1
Ingrediënten
  • ----- Voor de choco laag:
  • 1 grote rijpe avocado (koud)
  • 50 ml honing
  • 3 eetlepels sucralose poeder (Albert Heijn, gele pot)
  • 30 gram chocolade whey Dymatize ISO (andere choco whey kan ook!)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 30 gram ongezoete pure cacao poeder
  • Snufje zout
  • ----- Voor de frisse tussenlaag:
  • Lactosevrije kwark of gewone kwark (of griekse yoghurt)
  • Granola naar keus
Instructies
  1. Neem een keukenmachine en doe alle ingrediënten hier in. Blend tot er een gladde mousse is ontstaan.
  2. Proef het mengsel en voeg naar smaak meer sucralose of honing toe. Als er een gladde massa is ontstaan kan je deze gaan verdelen over de glaasjes.
  3. Begin met een laagje chocolademousse en dan wat kwark en granola.
  4. Pas het recept naar smaak aan en varieer met alles wat jou lekker lijkt!
chocolademousse

Leave a Reply