Skip to main content

Zelf ben ik al jaren fan van deze app: My Fitness Pal. Sinds ik ben begonnen met afvallen en gezonder leven heeft deze app me echt goed op weg kunnen helpen. Maar er zijn soms wat dingen waar ik veel vragen over krijg en daarom heb ik deze guide gemaakt met allerlei tips & tricks!

My Fitness Pal Guide

Soms post ik op Instagram een update van mijn voeding of deel ik hoeveel calorieën of wat voor macro’s mijn maaltijd bevat. Dit doe ik altijd in de vorm van een My Fitness Pal screenshot en die deel ik dan. Ik kreeg heel vaak de vraag hoe ik bepaalde dingen doe en hoe je de app een beetje kunt customizen en aanpassen. Dat ga ik je allemaal uitleggen in dit artikel en ik zal er ook een aantal basis dingen aan toe voegen zodat dit je perfecte ‘quick start’ guide kan zijn als je net begint met deze app!

1. Voeding invullen en de scanner gebruiken

myfitnesspalDit is hoe de app er uit ziet zodra je hem hebt geopend. Je kunt je logboek bewerken, dagboek voltooien, aantal calorieën zien, voedingsmiddelen toevoegen, opties per dagdeel bekijken en naar andere quick links in de app navigeren.

myfitnesspalWil je beginnen met voeding toevoegen kan je recente voedingsmiddelen toevoegen of er voor kiezen om de scanner te gebruiken.

myfitnesspalZodra je de scanner opent kan je de barcode van het product in beeld brengen met behulp van de camera en de app herkent dan het product. De voedingswaarden, macro’s en calorieën worden ingeladen en je hoeft niet heel precies op zoek te gaan naar het product wat je wilt eten.

myfitnesspal

myfitnesspalHij herkent het product en je krijg een direct overzicht van alle voedingswaarden! Hier kan je ook de portiegrootte aanpassen.

2. Maaltijden aanmaken

myfitnesspalStel je hebt iets wat je heel vaak eet. Dan is het handig om hier een maaltijd van te maken zodat je ‘m de volgende keer makkelijker en sneller kunt toevoegen zodat je niet telkens opnieuw alle voedingsmiddelen op moet zoeken. Dit kost onnodig veel tijd en kan er voor zorgen dat je de app niet meer wilt gebruiken waardoor je misschien van je doelen afwijkt.

myfitnesspalZodra je je jouw ingrediënten hebt toegevoegd kan je deze als maaltijd opslaan. Vervolgens kan je een naam en foto toevoegen zodat je precies weet wat het ook al weer was.

myfitnesspalDit is een voorbeeld van broodje avocado met ei en kaas. Dit kan ik direct toevoegen en alle voedingsmiddelen worden ingeladen.

3. Recepten aanmaken

myfitnesspalStel je bakt een lekker recept van Fitaddict.nl (haha) en je wilt alle losse ingrediënten invoeren in de app. Dan kan je het beste een recept toevoegen want wanneer je dit doet, berekend My Fitness Pal direct alle voedingswaarden voor je. Dit is ideaal want ook de porties kan je instellen zodat je precies weet hoeveel je eet!

myfitnesspalDit is het invoer scherm waar je alle ingrediënten kunt toevoegen. Onderin zie je het aantal calorieën per portie en hoeveel porties je uit dit recept gaat halen. Ideaal is dit. Ik gebruik dit zelf altijd als ik een recept voor jullie maak en dit is onwijs handig!

4. Eten van de vorige dag toevoegen

myfitnesspalDit is een makkelijke: je kunt bij ieder dagdeel voeding van de vorige dag inladen. Je hoeft alleen maar even naar rechts te swipen!

5. Calorieën reserveren

myfitnesspalGa je uit eten of heb je een diner waarbij je niet precies weet hoeveel je gaat eten? (erg handig met Kerst en feestjes) vul dan alvast een ruime schatting in, zodat dit ‘gereserveerd’ is voor het eten wat nog gaat komen. Zo kan je jouw dag beter indelen en kom je niet in de knel!

myfitnesspalEen tip hierbij is om het ruim aan te houden zodat er altijd genoeg speling blijft!

6. De dagdelen customizen

myfitnesspalWil je de dagdelen van jouw app aanpassen naar bijvoorbeeld: Ontbijt 7:00? Of Snack 10:00? Dan kan je dat op de volgende manier heel makkelijk doen. Je logt in op de web versie van My Fitness Pal en klikt op settings > Diary Settings.

myfitnesspalVervolgens opent zich dit scherm en zie je daar het kopje ‘Meal Names’ staan. Daar kan je alles aanpassen en zodra je jouw app opent zie je daar jouw ge-customizede kopjes staan!

Ik hoop dat dit artikel jouw helpt om nog beter jouw voeding bij te kunnen houden. Het is af en toe wat gedoe maar mij helpt het heel erg om on track te blijven en mijn doelen te behalen! Ik kreeg over een aantal dingen veel vragen en daarom leek het me goed om dit uitgebreide artikel voor jullie te maken. Ik hoop dat het je geholpen heeft!

En wil je meer over My Fitness Pal lezen? Ik heb ook een artikel over ‘veel gemaakte fouten / valkuilen!’

13 Comments

Leave a Reply